Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  Ringier Ahel Springer Media AG odlučno odbacuje optužbe protiv vodećih srpskih dnevnih novina „Blic“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

14. 11. 2012.

Izvor: Blic

Ringier Ahel Springer Media AG odlučno odbacuje optužbe protiv vodećih srpskih dnevnih novina „Blic“

Vlasnik i izdavač vodeć eg srpskog dnevnog lista „Blic“ odlučno odbacuje navode iznete protiv tih novina.

Izdanja kompanije Ringier Axel Springer Media AG u Srbiji, posebno vodeć i „Blic“, kao i njegovi zaposleni, u proteklih nekoliko nedelja izloženi su neosnovanim optužbama i klevetama.

Redakcija „Blica“ pod vođstvom glavnog urednika Veselina Simonović a poštuje stroge novinarske standarde kompanije Ringier Axel Springer Media koji su u Srbiji primer kritičkog, nezavisnog novinarstva i uredničkog integriteta.

Oglašivači nemaju nikakav uticaj na uređivačku politiku i izveštavanje „Blica“ stoji u saopštenju Ringier Axel Springer Media AG.

Optužbe su neosnovane.

Cilj im je da zastraše nezavisne novine. „Blic“ ć e se odupreti tim napadima uz punu podršku kompanije Ringier Axel Springer Media AG i njenih akcionara i nastaviće da brani evropske standarde slobode štampe.

Uzdržanost, koja se trenutno može videti kod državnih i poludržavnih oglašivača, to neće promeniti.

U svetlu nedavnih događaja, podsećamo da je u evropskom sistemu vrednosti visoko cenjena sloboda štampe i apelujemo na sve koji su odgovorni u Srbiji da reše političke sporove snagom svojih argumenata, a ne ekonomskom ili ličnom represijom.

Ringier Axel Springer Media AG je vodeć a multimedijska kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, sa aktivnostima u Poljskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj i Srbiji.

Kompanija Ringier Axel Springer Media AG je dinamično udruženje nezavisnih preduzeća koje svoj rad bazira na jakim i uspešnim medijskim brendovima poput „Fakta“, „Bleska“, „Novog časa“ i „Blica“.

Zahvaljujući portfoliju koji se fokusira na rast i digitalizaciju, Ringier Axel Springer Media AG je regionalni tržišni lider u oblasti visokotiražnih dnevnih novina i jedan je od najveć ih izdavača magazina. Ringier Axel Springer Media AG je preduzeće nastalo sklapanjem ugovora o zajedničkom ulaganju između kompanija Axel Springer AG i Ringier AG.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi