Naslovna  |  Aktuelno  |  Slučaj "Kurir" (2017)  |  Naređenje prodavcima novina: Po svaku cenu sakriti Kurir i ne postavljati suvišna pitanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Slučaj "Kurir" (2017)

17. 08. 2017.

Izvor: Kurir

Naređenje prodavcima novina: Po svaku cenu sakriti Kurir i ne postavljati suvišna pitanja

Zaposlenima u kompaniji "Moj kiosk" širom Beograda, naređeno je da na rafovima kioska kriju Kurir, te da na pitanje zašto naš list nije na vidljivom mestu odgovaraju da su krive mušterije, koje navodno prilikom uzimanja novina promene njihov raspored. Ova tortura traje mesecima, a nezadovoljni prodavci odlučili su da progovore, priča sagovornik Kurira, koji je, kako kaže, dao otkaz sa "Moj kiosk" zbog laži i kriminala na koji ih teraju njihovi šefovi.

Prema rečima bivšeg prodavca novina, zaposlenima je šef naređivao da po svaku cenu kriju Kurir i da ne postavljaju suvišna pitanja.

– Naređenje da sakrijemo Kurir na rafovima dobili smo od prvog šefa. Preciznije, rekao nam je da vaš list moramo da pozicioniramo tako da se ne vidi uopšte, ili da se vidi samo početno slovo. Kolege i ja smo se bunili i pitali zašto to moramo da radimo, ali odgovor je uvek bio: Nije na vama da o tome raspravljate – kaže nezadovoljni sagovornik, koji se plaši da otkrije svoje ime zbog lične bezbednosti.

On dodaje da je kasnije angažovan novi šef, koji je laž i korupciju popeo na još viši nivo.

– Drugi šef nas je terao da se ponižavamo i lažemo mušterije. Terao nas je da ljudima govorimo da Kurir pomeraju ostali kupci i da zato nije na vidljivom mestu. Zbog toga smo imali i dosta konflikata sa mušterijama koje nisu naivne i glupe – ogorčen je bivši prodavac na trafici.

Kako kaže naš sagovornik, da je znao da će državni organi otići tako daleko, nikada se ne bi zaposlio.

– Ne volim laž, korupciju i kriminal, te sam zato odlučio da se povučem i sačuvam ono što mi je ostalo – rekao je.

Podsetimo, „Adrija medija grupa“ (AMG), Aleksandar Rodić i Kurir podneli su više od 150 krivičnih prijava i tužbi, kao i krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe, udružene u cilju uništenja Kurira i „Adrija medije“, čime je izvršeno krivično delo Zloupotreba monopolističkog položaja, iz čl. 232 KZ u sticaju sa krivičnim delom Zloupotreba položaja odgovornog lica iz čl. 234 st. 3 KZ, kao i više krivičnih dela!

Prijave su podnete protiv „Insajder tima“, „Medijske mreže“, „Centrosinergije“, „Štampa sistema“, kao i protiv ostalih firmi i odgovornih lica zbog organizovanja kriminalne grupe i izvršenja većeg broja krivičnih dela.

„Adrija medija“ podnela je prijave u cilju zaštite svojih Ustavom zagarantovanih prava na život, slobodu i sigurnost, slobodu izražavanja, slobodu medija, slobodu rada, slobodu kretanja, slobodu misli i savesti, te povodom zaštite slobode i sigurnosti 800 naših zaposlenih, podneli više stotina tužbi i krivičnih prijava pred nadležnim organima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi