Naslovna  |  Aktuelno  |  Slučaj "Kurir" (2017)  |  AMG: Njuzvik Srbija prestaje da izlazi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Slučaj "Kurir" (2017)

01. 08. 2017.

Izvor: Beta, UNS

AMG: Njuzvik Srbija prestaje da izlazi

Magazin Njuzvik (Newsweek) Srbija prestaje sa izlaženjem, saopštio je danas izdavač tog lista Adrija medija grupa (AMG) koja je za to optužila aktuelnu vlast i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. "To je direktna posledica progona AMG koji sprovodi Vučić", navela je u saopštenju AMG koja izdaje i dnevni list Kurir. AMG poseduje licencu za objavljivanje tog magazina do kraja 2024. za tržište Srbije i Crne Gore, ali kako je saopšteno, zbog "hajke vlasti i zloupotrebe svih institucija, ovaj uticajni magazin će nestati s tržišta".

Ukazano je da je "dvomesečna protivpravna blokada svih računa kompanije koja je uvedena bez obrazloženja kao i bez preciziranja iznosa nepostojećeg (poreskog) duga", dovela do toga da časopis bude ugašen.

"Uprkos svemu, mi i dalje ulažemo velike napore da se odupremo pritiscima kojima smo svakodnevno izloženi, svesni da je u osnovi svake diktature želja za kompletnom kontrolom medija", navela je AMG.

List "Informer" preneo je tvit novinara Vremena Dejana Anastasijevića koji je naveo da je magazin Njuzvik "bio u bankrotu mnogo pre nego što se Rodić obrnuo".

"Ajde da ne skačemo na zaključke. Magazin je bio u bankrotu mnogo pre nego što se Rodić obrnuo", napisao je Anastasijević.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

02.08.

2017.

Grigorije M. Milićević [neregistrovani] u 17:41

Krivi su svi, sem nas

Hajde, recimo da vam je kriv Vučić zbog poslovnog neuspeha u Srbiji. A ko vam je kriv što se list slabo kupuje u Crnoj Gori?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi