Naslovna  |  Aktuelno  |  Sindikalne teme  |  Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i UNS-a razmenili iskustva u radu na digitalnim platformama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sindikalne teme

17. 01. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i UNS-a razmenili iskustva u radu na digitalnim platformama

Savez samostalnih sindikata Srbije završio je prošle godine projekat „Misli sindikalno – deluj digitalno“ u kom su radili na umrežavanju organizacija u svom sastavu, ali i pojedinačnih članova.

Ovaj savez ima 27 granskih sindikata i između 450 i 500 000 članova, rečeno je na sastanku, a kroz projekat su do sada umrežene tri granske organizacije i njihovi članovi.  

Digitalizacija sindikata je tema na koju su fokusirane ovakve organizacije u celom svetu, rekli su predstavnici Samostalnog sindikata na sastanku sa UNS-om.

Ovaj savez je kroz projekat koji je finansirala Evropske konfederacija sindikata novcem iz budžeta Evropske unije, radio na sajtu, bazi članstva i aplikaciji za mobilne telefone koja funkcioniše kada je član unet u bazu članstva.

Momentalna i necenzurisana komunikacija između članova koja se odvija preko sindikalnog servera van popularnih mreža (Viber, WhatsApp…) posebno je interesantna mladim članovima sindikata, rekli su iz Saveza.

Pošto se u bazu unose poverljivi lični podaci, objasnili su na sastanku, pristup je omogućen samo onom organizacionom delu u čijem je članstvu osoba.

Predstavnici UNS-a, generalni sekretar Nino Brajović, novinarke Aleksandra Ničić i Dragana Bjelica govorili su o iskustvu u radu na projektu koji je podržala Evropska federacija novinara, koji se takođe završio prošle godine, a u okviru kog je UNS na svom sajtu pokrenuo rubriku Sindikalne teme.

U razgovoru su učestvovali sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović, Bojana Bijelović Bosanac, koja je zadužena za međunarodnu saradnju i stručni saradnik za informisanje Vladan Obradović.

Obe organizacije, UNS i SSSS, učestvovale su na završnoj konferenciji krovnog projekta „Sindikati za pravedan oporavak“ u novembru prošle godine u Briselu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi