Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Od ponedjeljka na HTV 3 kreće emisija nastavnog programa na daljinu "Škola na Trećem"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

13. 03. 2020.

Izvor: HRT

Od ponedjeljka na HTV 3 kreće emisija nastavnog programa na daljinu "Škola na Trećem"

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH će sudjelovati u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu.

Tako od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. u 8 sati na Trećem programu HRT-a (HRT-HTV 3) kreće emisija nastavnog programa nazvanog "Škola na Trećem".

U uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno obrazovnog procesa, Hrvatska radiotelevizija se zadužuje omogućiti izvođenje nastavnog programa na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH zadužuje se pak osigurati nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu.

Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristiti će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivati će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

Hrvatska radiotelevizija se, kao javni servis, zadužuje osigurati sve potrebne uvjete za izvođenje nastavnog programa na daljinu. U tom smislu danas je na HRT-u održan sastanak čelništva HRT-a i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja na kojem su dogovoreni svi detalji projekta, a uime Hrvatske radiotelevizije odgovorna osoba za provođenje te odluke i projekta "Škola na Trećem" je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi