Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Raičević i Živković pušteni da se brane sa slobode
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

13. 01. 2020.

Autor: Ivan Čađenović Izvor: Vijesti

Raičevićev i Živkovićev pravni zastupnik - advokat Vladan Bojić je rekao da je ovo ružna posljedica za sve i za vlasti u Crnoj Gori i za novinare

Raičević i Živković pušteni da se brane sa slobode

Urednik portala IN4S Gojko Raičević i urednik portala Borba Dražen Živković pušteni su da se brani sa slobode nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici.

Raičević Živković sinoć su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djela izazivanje panike i nereda.

Raičevićev i Živkovićev pravni zastupnik - advokat Vladan Bojić kazao je da kao i kod Raičevića i ovdje nije riječ o krivičnom delu koje mu se stavlja na teret.

Bojić je rekao da je ovo ružna posljedica za sve i za vlasti u Crnoj Gori i za novinare.

Raičević je nakon saslušanja u ODT-u kazao da je jasno da je njegovo hapšenje "zavjera između policije tužilaštva, sudstva koja je, kako tvrdi, koordinisana od strane američke ambasade".

"To sam rekao i na saslušanja, a reći ću i vama. Ovo je zavjera između policije, tužilaštva, sudstva koja je koordinisana od strane američke ambasade. Nije slučajno da su sinoć uhapšeni kolega Dražen Živković i ja. To je ako se sjećate najavila preko okruglog stola i Džudi Kuo, službenica ambasade SAD", rekao je Raičević.

Dodao je da je "jasno svima da sam ja bio sledeći nakon hapšenja Anđele Đikanović".

Raičević je kazao i da ne zna "ko je inspirator akcije policija ili tužilaštvo". "Smatram da će se to znati u narednih par dana".

Tvrdi da je ovo posljedica pitanja koja je poslao Vladi u vezi sa hapšenjem Đikanovićeve i izglasavanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Raičević tvrdi i da je informacije o eksploziji provjerio iz dva izvora.

Bojić tvrdi da ne postoji nijedan materijalni dokaz da je kod nekoga izazvalo paniku to što je objavljena vijest da je eksplozija u Vili Gorica.

Ispred zgrade u kojoj se odvija saslušanje nalazi se više opozicionih poslanika.

Raičević i urednik portala Borba Dražen Živković uhapšeni su sinoć zbog, kako je saopšteno iz Uprave policije, postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

- D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije. Takođe, G.R. je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu "IN4S". Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku, saopšteno je sinoć iz Uprave policije.  

Inspektori Centra bezbjednosti Podgorica juče su saslušavali Raičevića i Živkovića zbog informacije da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija, koja je iz Uprave policije zvanično demantovana.

"Netačno je da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija. Riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran. Eksplozije nije bilo kako prenose pojedini mediji sa ciljem širenja panike", saopšteno je iz policije.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

13.01.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 16:10

Солидарност

Да ли се неко новинарско удружење из Србије огласило бар jeдним саопштењем поводом хапшења наших колега из Црне Горе?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi