Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: Tražimo hitno puštanje koleginice Đikanović i dokaz da ne govori istinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

06. 01. 2020.

Izvor: www.srpskenovinecg.com

UNCG: Tražimo hitno puštanje koleginice Đikanović i dokaz da ne govori istinu

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) zahtijeva bezuslovno puštanje koleginice Đikanović i traži od policije da svi njeni pripadnici istaknu jasnu identifikaciju, kako bi dokazali da tzv ROSU, nasljednici terorističke UĆK nisu ispod šlemova crnogorske policije. Takođe UNCG traži od kolega da ispune svoju profesionalnu misiju i govore samo istinu, jer to duguju svom narodu.

Saopštenje UNCG koje prenosimo u cjelini, potpisao je predsjednik UNCG Goran Ćetković

Oštro protestujemo protiv hapšenja koleginice Anđele Đikanović i tražimo njeno momentalno puštanje na slobodu, dok se ne dokaže da li je iznijela (ne)istinu. Ovako smatramo da je u toku zaplašivanje novinara da pišu kao i do sada - kako im bude rečeno!

Režimu bi bilo uputnije da svojim pripadnicima vidno istakne identifikaciju, da nas ne mlate anonimno, kao što su do sada nekažnjeno radili. Kako vjerovati policiji koja ni posle toliko godina nije otkrila batinaše koji su tukli novinare i narod pod maskama.

Ko stoji ispod uniformi bez ikakve identifikacije? Ko su vozači i posade džipova bez tablica koji uveče bukvalno love našu djecu na ulicama? Krije li policija nešto od svog naroda?

Dok se to ne desi, javnost ima pravo da sumnja da se iza maski bez identifikacije, kao i džipovima bez tablica, krije ROSU, mafija, NATO i ko zna ko još. Dok ne obavite taj dio posla, ne smijete pipnuti nijednog kolegu, jer neće biti nikome korist.

Ako je koleginica Đikanović i plasirala pogrešnu informaciju, već je dovoljno kažnjena od svoje redakcije otkazom. Ako je govorila istinu, onda je sramota od njene redakcije da se tek tako ogradi i ostavi je na milost bezbožničkoj vlasti.

Režim ovim samo plaši novinare, koji nemaju mehanizam zaštite niti istinsku solidarnost kolega, dok su naša udruženja koja bi mogla pružiti pravi otpor - marginalizovana i od režima i od političkih partija. Tako se kažnjava posvećenost istini u Crnoj Gori, jer UNCG neće služiti bilo kome osim svom narodu, profesiji i istini!

Ako bi se novinari hapsili zbog neistine, mali broj "novinara" i novinara u Crnoj Gori bi danas bio na slobodi.

UNCG poručuje novinarima da je istina jedna i jedina, a da je poslušnički manir put u ambis za cio narod. Izvještavanje kolega iz RTCG-a, Pobjede i nekih drugih medija, povodom napada na crnogorski narod kroz Zakon o slobodi vjeroispovijesti, biće najsramnija stranica 150 godina duge istorije novinarstva.

Jednako je sramotno da "srpski" mediji budu u funkciji političkih subjekata i političara iz Srbije i iz Crne Gore.

Hijene su se namnožile da uzjašu narodno nezadovoljstvo, kao što surferi ne propuštaju dobar talas. Laž i lažna propaganda donosi mnogo štete svima.

Upozoravamo sve kolege da se ponašaju odgovorno u danima kada naš narod očekuje istinu, a ne propagandu. Još jednom molimo sve kolege da se saberu oko svog Udruženja, kako bi bili jači. Redakcije će vas štititi dok im je interes, a pustiće vas niz vodu čim "zagusti", kao što je to danas učinio FOS media.

Kolegama pravoslavne vjere i svim drugim pripadnicima Srpske pravoslavne crkve želimo srećne Božićne Blage dane i snagu da istraju u borbi za svoj identitet i istinu.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

06.01.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 14:50

Нема реакција из Србије

Да ли је неко новинарско удружење из Србије до сада реаговало на хапшење наше колегинице Анђеле Ђикановић?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi