Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Predložen pritvor za osumnjičene za napad na redakciju portala Radio Sarajevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

29. 09. 2019.

Izvor: N1 BiH

Predložen pritvor za osumnjičene za napad na redakciju portala Radio Sarajevo

Postupajući tužilac Tužilaštva KS, predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora obojici osumnjičenih za krivična đela protupravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti, potvrdila je jutros za medije Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog đela.

Podsjetimo, redakcija portala Radiosarajevo.ba obavijestila je bosanskohercegovačku javnost prije dvije noći da se dogodio drski napad grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala.

Naime, nakon što je redakcija Radiosarajevo.ba, a poslije profesionalne provjere, objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo portala Radio Sarajevo suočili su se nezapamćenim prijetnjama smrću njima osobno i članovima njihovih porodica.

"Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik našeg portala bio je prisiljen da fizički ukloni navedeni tekst iz sistema portala Radiosarajevo.ba, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i listova u Bosni i Hercegovini, te da od njih, također, traži uklanjanje spomenutih sadržaja. Bojeći se za svoju i sigurnost svoje porodice, naš kolega je, dakle, pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača", navode iz portala Radio Sarajevo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi