Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Vlado Marić prešao s N1 na Nova BH televiziju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

04. 04. 2019.

Autor: D. M. Izvor: m.pogled.ba

Vlado Marić prešao s N1 na Nova BH televiziju

Poznato novinarsko ime Vlado Marić nova je akvizicija Nova BH televizije. Višegodišnji urednik, novinar, reporter i voditelj uskoro će gledateljima u Dnevniku prezentirati vijesti dana i svojim će znanjem i iskustvom dodatno pojačati pažljivo birani informativni tim Nove BH.

„Radujem se što ću biti dio informativnog tima Nova BH i zaista se veselim zajedničkim, timskim izazovima koji su pred nama. Nova BH ima sjajnu medijsku poziciju i odličnu podlogu za ono što ćemo kreirati u budućnosti, a to je suradnja s našim najjačim partnerima – gledateljima. Ponosan sam što ću sudjelovati doslovce u 'građenju kuće', od temelja do krova. Raduje me spoznaja što će pod tim krovom biti građani Bosne i Hercegovine koji će biti u fokusu našeg informativnog programa.

Zaista vjerujem da će naš Dnevnik koji ćemo zajedno graditi promijeniti način novinarskog pristupanja i plasiranja informacije, na način gđe će nam baš naš gledatelj biti početak i kraj te vijesti“, rekao je Vlado Marić.

Dugogodišnja karijera Vlade Marića obiluje respektabilnim referencama koje je ovaj istaknuti novinar i urednik stjecao u informativnom programu. Svoje prve novinarske korake započeo je još kao student u radijskom informativnom programu. Bio je jedan od najmlađih urednika i voditelja središnjeg Dnevnika 2, Dnevnika 3 i dijaloške emisije “Odgovorite ljudima” na FTV-u. Na N1 televiziji s koje prelazi na Novu BH, Marić je radio kao reporter, urednik i voditelj Dnevnika i dijaloške emisije „Crvena linija“. Suđelovao je u programskoj realizaciji svih velikih društvenih i političkih zbivanja u Bosni i Hercegovini i regiji, od vođenja i produciranja specijalnih i izvanrednih programa, reporterskih zadataka, javljanja uživo, vođenja intervjua s istaknutim ličnostima iz javnog života, a okušao se i kao autor u dokumentarnim emisijama.

Podsjećamo, Nova BH će uskoro predstaviti novi informativni program koji će prema najvišim programskim i produkcijskim televizijskim standardima stvarati vodeći stručnjaci u zemlji i regiji koji stavlja gledatelja u centar i radi za dobrobit svih građana BiH poštujući principe neovisnog, istraživačkog i objektivnog novinarstva, priopćeno je iz Nove BH.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi