Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Crna Gora ograničila emitovanje rijalitija iz Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

05. 02. 2019.

Izvor: Danas

Crna Gora ograničila emitovanje rijalitija iz Srbije

Kako bi zaštitili maloletnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori će biti ograničeno emitovanje rijaliti programa iz Srbije, prenose Vijesti.

Tu odluku je donela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu „Media centra“.

Direktor organizacije „Media centar“ Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom.

„Godinama televizije iz Republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje“, naglasio je Đurović.

On je dodao i da je uveren da AEM ne bi doneo odluku da prihvati inicijativu „Media centra“ da za to nije dobila jasnu političku naredbu od vlasti.

Ministar kulture u Crnoj Gori Aleksandar Bogdanović, pozvao je prošlog meseca tu agenciju odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija da preduzme mere zbog, kako je naveo, višemesečne negativne kampanje, koju protiv Crne Gore sprovode neke srpske televizije.

Iz AEM-a su ipak odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posledicu potrebe unapređenja zaštite maloletnika od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navode Vijesti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi