Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Novinar Jovo Martinović osuđen na godinu i po zatvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

15. 01. 2019.

Izvor: www.pcnen.com

Novinar Jovo Martinović osuđen na godinu i po zatvora

Novinar Jovo Martinović osuđen je danas na godinu i po zatvora zbog navodnog učešća u međunarodnom švercu droge kojim se, prema vlastitom priznanju, bavio njegov prezimenjak Duško Martinović, koji je osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora. Duško Martinović je odbacio optužbe da je formirao kriminalnu organizaciju i da ostali optuženi imaju bilo kakve veze sa švercom droge i kriminalnim udruživanjem.

Osim njih dvojice, na višegodišnju robiju Viši sud u Podgorici je osudio još šest navodnih članova grupe.

Novinar Martinović je, kako izvještava FOS portal, i u završnoj riječi tvrdio da je bio na novinarskom istraživačkom zadatku.

“Da se razumijemo, meni je jasno da sam ja na mjerama od 1999. godine zbog toga što radim za medije na Zapadu. Sva moja komunikacija sa Duškom odvijala se preko obične telefonske linije, da sam htio šta da krijem ne bih tako razgovarao, valjda. Radi zaštite nisam želio da znam imena švercera, a bilo bi suludo da se upuštam u šverc marihuane. Prosto nemam motiv, ja imam svoju međunarodnu karijeru”, kazao je Martinović.

Jovo Martinović je uhapšen u oktobru 2015. godine i u pritvoru je proveo 15 mjeseci. Pušten je da se brani sa slobode nakon zahtjeva Međunarodne i Evropske federacije novinara (IFJ i EFJ) da se Martinoviću omogući fer suđenje i da mu se dozvoli da se brani sa slobode.

Martinović je lanjske godine dobio međunarodnu nagradu ‘Piter Mekler’ za hrabro i etičko novinarstvo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi