Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Za napad na novinara Seada Sadikovića tri mjeseca zatvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

06. 12. 2018.

Autor: Dan Izvor: cdm.me

Za napad na novinara Seada Sadikovića tri mjeseca zatvora

Sudija Ivan Adamović osudio je juče Rožajca Šemsa Pepića (52) na tri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinara Seada Sadikovića.

Sudija Adamović je u obrazloženju presude naveo da je krivično djelo dokazano izvedenim dokazima tokom sudskog postupka, piše Dan.

Pepić je tokom suđenja negirao djelo koje mu je optužnicom stavljeno na teret.

Prema optužnici, Pepić je 25.12.2017. goding, oko 20.23, ugrozio život Seada Sadikovića. Nakon emitovanja emisije “Bez granica” na TV Vijesti, kad je prikazan muzej u vlasništvu Husnije Pepića, pozvao je telefonom Sadikovića i zaprijetio mu: “Vidjećeš ti kada ti ja natovarim čitavo pleme Pepića za ovo ismijavanje našeg plemena”.

Prema optužnici, on je 17.1.2018. godine opet prijetio Sadikoviću preko mobilnog telefona, tražeći od njega da se izvini čitavom plemenu.

Zbog napada na novinara Sadikovića, ranije su osuđena braća od stričeva Ilhan i Hilmija Pepić iz Rožaja. Sudije bjelopoljskog Osnovnog suda Dragan Mrdak osudio je Ilhana na sedam mjeseci zatvora, a Hilmiju na četiri mjeseca. Prema optužnici, oni su 1. aprila, oko 22.40, u Ulici Muniba Kučevića u Bijelom Polju, aktivirali bombu ispred ograde Sadikovićeve kuće.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi