Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  HRT vratio Hrvoja Zovka na posao i odmah ga suspendirao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

30. 11. 2018.

Autor: Večernji list Izvor: HND

HRT vratio Hrvoja Zovka na posao i odmah ga suspendirao

Dva mjeseca nakon što je dobio izvanredni otkaz, zbog čega je podigao tužbu, Hrvoje Zovko, HTV-ov urednik, ujedno i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, vraćen je na HRT, ali odmah i suspendiran.

Kako piše Večernji list, usvojivši Zovkov zahtjev, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je prošli tjedan odluku da se, do završetka sudskog spora, Zovko vrati na posao, na mjesto urednika-koordinatora. No, u istoj odluci piše i to da se Zovka odmah i privremeno udaljuje s posla te da mu se mjesečno isplaćuje polovica plaće.

Vezano uz ovaj slučaj s HRT-a su poručili da ne komentiraju radno-pravne odnose, dok je sam Zovko kazao: – Kako je izvanrednim otkazom, čiju ću nezakonitost dokazati na sudu, ugrožena moja egzistencija, iskoristio sam svoje pravo koje mi omogućava Zakon o radu. Stoga sam, do okončanja sudskog spora, zatražio povratak na posao na radno mjesto na kojem sam bio do izvanrednog otkaza 25. rujna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi