Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Sloboda medija i bezbednosti novinara/ki u fokusu konferencije u Podgorici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

20. 11. 2018.

Izvor: nuns.rs

Mreža uduženja novinara i sindikata Zapadnog Balkana 22. i 23. novembra predstavlja rezultate trogodišnjeg rada

Sloboda medija i bezbednosti novinara/ki u fokusu konferencije u Podgorici

Oko 100 medijskih eksperata, novinara, novinarki, predstavnika univerziteta i medija okupiće se u četvrtak i petak (22. i 23. novembra) u Podgorici, Crna Gora, na konferenciji Sloboda medija i bezbednost novinara na Zapadnom Balkanu.

Domaćin konferencije, koja se organizuje u okviru projekta Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje slobode medija i bezbednosti novinara, je Sindikat medija Crne Gore (SMCG). SMCG je jedan od partnera u projektu i članova mreže koju čine i Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruga BH novinari, Hrvatsko novinarsko društvo te udruženja novinara Kosova i Makedonije. Mreža okuplja oko 8.000 medijskih radnika, što je čini najvećom i najreprezentativnijom u regionu.

Uspostavljanje zajedničkog regionalnog mehanizma za praćenje nivoa medijskih sloboda i bezbjednosti novinara, kao i zagovaranje njihovog povećanja bio je osnovni cilj koji je u decembru 2015. godine okupio najistaknutija novinarska udruženja i sindikat u regionu Zapadnog Balkana. Jedinstven trogodišnji projekat, koji je odobrila Evropska komisija, je kroz brojne aktivnosti ostvario svoj cilj. 

Na konferenciji će biti predstavljeno sve što je urađeno tokom protekle tri godine. Događaj će biti održan u Hotelu Podgorica, a govornici koji će otvoriti konferenciju su Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade Crne Gore, Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Henk van den Dool, ambasador Holandije, prof.dr Snežana Trpevska, glavna istraživačica na projektu i Marijana Camović, predsjednica Sindikata medija Crne Gore.

Kroz brojne panel diskusije i radionice koje će voditi iskusni novinari/ke medijski eksperti/kinje iz Crne Gore i regiona biće reči o bezbednosti novinara, oglašavanju u medijima, digitalnim medijima, stanju u redakcijama, slobodnom pristupu informacijama, političkim i ekonomskim pristiscima na novinare i redakcije, medijskom zakonodavstvu na Zapadnom Balkanu...

Organizaciju konferencije podržavaju Evropska komisija, Vlada Crne Gore i Ambasada Holandije.

Za više informacija o projektu i aktivnostima kliknite ovdje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi