Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Aktivist Domagoj Margetić štrajka glađu već 42 dana. Odbija liječenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

17. 10. 2018.

Autor: Hina Izvor: www.index.hr

Aktivist Domagoj Margetić štrajka glađu već 42 dana. Odbija liječenje

Aktivist Domagoj Margetić danas je obilježio 42. dan štrajka glađu. Štrajkat će, kako je najavio, i dalje. O tijeku štrajka netko u njegovo ime svakodnevno piše na njegovom Fejsbuku.

Tako je, sudeći prema objavi na njegovom Fejsbuk profilu prekjučer navečer, stanje ovog aktivista prilično teško. No, kako kaže, odbio je hitnu pomoć.

"Domagojevo stanje se sinoć dodatno pogoršalo, utrnula mu je desna strana glave, ima jake bolove u predjelu bubrega, teže govori. Tijekom noći i jutros je odbio pružanje medicinske pomoći. A prijateljima je rekao kako nastavlja štrajk glađu. Domagojevo stanje sad je izuzetno loše, ozbiljno i zabrinjavajuće i u stalnom pogoršanju, doslovno iz sata u sat. Liječnici su ga upozorili da svakog trenutka mogu nastupiti nepovratne posljedice. Liječnici su također vidjeli da Domagoj može samostalno donositi odluke, a odlučan je u tome da nastavi štrajk glađu ili do kraja ili do ispunjenja zahtjeva. Još jednom vas sve molimo da ne ogovarate Domagoja u komentarima, jer to više niti ne čita, a dao nam je upute da sve takve komentare nadalje brišemo", stoji u objavi od prekjučer.

U kratkoj izjavi za Hinu Margetić je izmorenim i teško razumljivim glasom rekao da je odbio hospitalizaciju.

"Kad bih vam ispričao što su mi napravili i što rade, kad vas slome onda vam je potpuno svejedno”, rekao je Margetić, dodavši da su "uništili sve što mu je vrijedilo i značilo".

Obratili smo se Zavodu za hitnu medicinu, ali oni nam nisu smjeli ništa otkriti pozivajući se na zaštitu osobnih podataka. Rekli su nam samo kako je liječenje nekoga bez njegovog pristanka protupravna radnja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi