Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  AEM: Utvrđujemo da li u programima Pinka i Prve ima govora mržnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

12. 10. 2018.

Izvor: Beta

AEM: Utvrđujemo da li u programima Pinka i Prve ima govora mržnje

Agencija za elektronske medije Crne Gore (AEM) utvrđuje da li je u programima TV Prva i Pink iz Srbije koje imaju nacionalnu pokrivenost u Crnoj Gori, u proteklom periodu bilo uvredljivih sadržaja ili govora mržnje, javio je Radio Slobodna Evropa.

Agencija Beta saznaje da je Ministarstvo kulture Crne Gore uputilo protesno pismo Antena grupi u čijem je vlasništvu Prva TV povodom spornog sadržaja u jutarnjem programu te televizije.

Direktor Agencije Abaz Beli Džafić za Radio Slobodna Evropa navodi da su oni "pod lupu" stavili dve televizije iz Srbije koje imaju nacionalnu pokrivenost u Crnoj Gori, u čijim jutarnjim programima je emitovan sporni sadržaj.

Rekao je da će sačekati da se te dve medijske kuće izjasne o tome pa će onda odlučivati o eventualnim kaznama.

"Govorim o jutarnjim programima TV Prva i TV Pink u kojima smo imali segmente poput izjava analitičara u čijem su fokusu bili neki momenti iz istorije Crne Gore sa istupima koji su imali elemente jako žestokih uvreda i nečega što se zove ivica govora mržnje. O svemu će prvo da se izjasne ti emiteri pa onda stručne službe pa tek onda će agencija saopštiti svoj stav o eventualnom kažnjavanju", navodi Džafić.

Prethodno je premijer Duško Marković tokom medjunarodne konferencije o medijima koja je održana u Podgorici, prozvao pojedine medije iz regiona da vode medijski rat i šire propagandu protiv Crne Gore.

Iz Televizije Prva, čiji se program emituje u Crnoj Gori, saopštili su za Radio Slobodna Evropa da će komentarisati izjavu premijera ukoliko precizira na koje je medije mislio kada je rekao da zloupotrebljavaju otvoreni medijski prostor.

Glavna urednica Sonja Drobac je saopštila da Televizija Prva do sada nije dobila obaveštenje o pokretanju bilo kakvog postupka Agencije za elektronske medije u odnosu na emitovani program.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi