Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Sadiković: Bomba na kuću odgovor na profesionalni rad novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

04. 04. 2018.

Izvor: Beta

Sadiković: Bomba na kuću odgovor na profesionalni rad novinara

Novinar crnogorske Televizije "Vijesti" Sead Sadiković izjavio je danas da je u nedelju kasno uveče ispred njegove kuće u Bijelom Polju podmetnuta eksplozivna naprava zbog njegovog profesionalnog rada, što je danas potvrdila i policija.

Sadiković je napravio reportažu o privatnom muzeju Husnije Pepića, koja je imala veliku gledanost na internetu, ali su Sadikovića počeli da prozivaju kao "neprijatelja Bošnjaka" jer ih je navodno u toj reportaži ponizio i uvredio.

"Ispostavilo se da sam meta, i to zbog banalnosti, oko priče o muzeju u Rožajama", rekao je Sadiković, prenose podgorički mediji.

"Ponavljam što sam već kazao: Radi se o režiji i huškanju ljudi na mene. Prijavio sam te pretnje krajem prošle godine policiji, i to jednog Rožajca iz vladajuće struktrure, i neke brojeve iz inostranstva. Nisu me ni pozvali iz tužilaštva", kazao je Sadiković.

Po njegovim rečima, potom je dobijao nove pretnje, i nove provokacije.

"Nakon tih novih provokacija i direktnih pretnji, uspevam da dođem do tužilaštva u februaru ove godine. Tada se verbalnim napadačima pridružuje i vlasnik kuće muzeja o kojoj sam priču pravio s naboljim namerama", kazao je Sadiković.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović kazao je da svaki napad na novinara, predstavlja dodatnu opomenu za sve nadležne institucije, ali i da ne sme biti zloupotrebljen.

Eksplozija ručne bombe, najverovatnije "kašikare", oštetila je automobil koji ne pripada Sadikoviću, već Bjelopoljcu s prebivalištem u Austriji koji se tim "rent-a-kar" vozilom beogradskih registracija dovezao od Beograda do Bijelog Polja.

Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić uhapšeni su juče popodne zbog sumnje da su kasno preksinoć bacili bombu u centru Bijelog Polja, ispred kuće Sadikovića, i državni tužilac danas ih je danas zadržao do 72 sata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi