Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  OSCE: Sloboda medija u BiH u zadnjih 10 godina u konstantnom padu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

25. 01. 2018.

Autor: Fena Izvor: Klix.ba

OSCE: Sloboda medija u BiH u zadnjih 10 godina u konstantnom padu

Posljednjih deset godina sloboda medija u BiH u konstantnom je padu, izjavio je u utorak u Mostaru glasnogovornik mostarskog ureda OSCE-a Zlatan Musić.

„U protekloj godini to stanje se nije pogoršalo, dakle ostalo je na istoj razini. Indeks slobode medija Reportera bez granica smješta BiH na 66 mjesto“, kazao je Musić.

Prema njegovim riječima, u BiH postoji veliki niz problema koji se mora riješiti, a koje se tiču kako ekonomskog statusa novinara, tako i njihove zaštite te osiguravanja uvjeta za rada bez pritiska.

Musić je najavio da će Misija OSCE-a u BiH raditi na jačanju kapaciteta novinara, surađivati s medijskim organizacijama i medijskim profesionalcima kako bi se u ovoj godini status novinara i slobode medija poboljšao.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi