Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Manje medijske slobode u BiH
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

24. 01. 2018.

Izvor: Euroblic RS

Manje medijske slobode u BiH

Posljednjih deset godina sloboda medija u BiH u konstantnom je padu – izjavio je portparol mostarske kancelarije Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OEBS) Zlatan Musić.

U protekloj godini to stanje se nije pogoršalo, dakle, ostalo je na istom nivou. Indeks slobode medija Reportera bez granica smiješta BiH na 66. mjesto – rekao je Musić.

Naglašava da u BiH postoje problemi koji se moraju riješiti, a koje se tiču kako ekonomskog statusa novinara tako i njihove zaštite te obezbjeđivanja uslova za rad bez pritisaka.

Musić je najavio da će Misija OEBS u BiH raditi na jačanju kapaciteta novinara i načinima na koji bi se u ovoj godini status novinara i slobode medija poboljšao.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi