Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Stanković: Kazniti objavljivanje pretnji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

16. 01. 2018.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Stanković: Kazniti objavljivanje pretnji

Novinar HRT Aleksandar Stanković, autor veoma gledane emisije "Nedjeljom u dva" predložio je da država kažnjava medije koji ispod tekstova, u komentarima, objavljuju pretnje.

Stanković je na Fejsbuk stranici "Nedjeljom u dva" da mu se javilo puno ljudi, a među njima i neki poslanici, koji podržavaju inicijativu da se takav predlog zakona stavi u saborsku proceduru, prenosi index.hr.

"A, kad govorimo o medijima, ne samo o Fejsbuku, država može i mora sankcionisati medije koji dozvoljavaju i podstiču iživljavanje na drugima. Portale koji u komentarima prenose pretnje treba sankcionisati. Laž je da država tu ne može ništa", rekao je Stanković.

"Naravno da može. Ne može jedino ako joj odgovara da se svi međusobno mrzimo da ne bismo videli lopovluk i korupciju. I evo predloga, kad se preti, kad se huška i kad se drastično vređaju ljudi, zabranite, recimo, na mesec dana komentare ispod tekstova. Sve. Ako se to opet ponovi, kazna za izdavača sto hiljada kuna", rekao je Stanković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi