Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Komemoracija povodom smrti novinara i književnika Predraga Lucića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

15. 01. 2018.

Izvor: HND, Hina

Komemoracija povodom smrti novinara i književnika Predraga Lucića

Hrvatsko novinarsko društvo u suorganizaciji Hrvatskog P.E.N. centra i Hrvatskog društva pisaca upriličuje komemoraciju za pokojnog novinara, pisca i borca za slobodnu govora Predraga Lucića, u utorak 16. siječnja u 18 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Na komemoraciji će govoriti Saša Leković, Nadežda Čačinović, Kruno Lokotar, Sinan Gudžević, Sanja Modrić, Drago Pilsel i Boris Pavelić. Izabrane pjesme Predraga Lucića čitat će Vili Matula.

Novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribjuna, izgubio je životnu bitku nakon što mu je u svibnju prošle godine dijagnosticirana teška bolest, a preminuo je u srijedu ujutro u krugu svoje obitelji i prijatelja.

Pokopan je u petak na splitskom gradskom groblju Lovrinac, na kojem se okupilo mnoštvo građana. 

Sućut obitelji došli su iskazati brojni Lucićevi prijatelji i kolege, među njima i Rade Šerbedžija, koji je pročitao dvije Lucićeve pjesme, Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Zoran Pusić, Ivica Ivanišević, Veljan Radojković, Marin Jurjević, Davor Bernardić, Milorad Pupovac itd.

Jedan od suosnivača Feral Tribjuna Boris Dežulović vrlo je emotivno nad njegovim lijesom čitao oproštajni govor, u kojem je rekao da bi ga nazvali najboljim prijateljem, ali on nije samo više od toga, on je naprosto nešto drugo.

"Nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo, nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega Tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano", kazao je Dežulović.

Lucić je na posljednji počinak ispraćen uz pjesmu Monty Pythona "Always Look on the Bright Side of Life".

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi