Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: Osuđujemo odluku Vlade CG o zabrani ruskih medija, na sceni je surova medijska diktatura Zapada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

10. 07. 2024.

Autor: UNCG Izvor: UNCG

UNCG: Osuđujemo odluku Vlade CG o zabrani ruskih medija, na sceni je surova medijska diktatura Zapada

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) osuđuje odluku Vlade Crne Gore da zabrani emitovanje ruskih medija i njihov rad u Crnoj Gori i smatra da republička vlast grubo krši osnovne postulate novinarstva, odnosno zlatno pravilo naše profesije da se moraju čuti i poštovati različiti stavovi o javnim događajima. Saopštenje prenosimo u celosti.

Rat u Ukrajini je duboko podijelio svijet, Zapad ratuje protiv Rusije, ali to ne znači da se u svakom pogledu treba pokoravato volji jedne zaraćene strane u pomenutom konfliktu!

Ne treba posebno objašnjavati da je crnogorska vast zauzela kolonijalni status prema Zapadu i da izvršava ono što im oni kažu. Kako u drugim oblastima javnog života, tako i u novinarstvu. Svako ko je napisao barem jedan novinarski tekst, a da ne govorimo o onima koji su svoj radni vijek posvetili našoj profesiji, zna koliko je pogubno po objektivno razumijevanje savremenih pojava zabrana da se čuju stavovi jedne strane. Zapravo, odluka Vlade CG je u totalnoj suprostnosti sa slobodom medija i demokratijom za koje se navodno zalaže republička vlast:

Na sceni je surova medijska diktatura koja ne dozvoljava da postoji bilo šta što je na drugoj strani i proglašava je unaprijed neprijateljskom i nepoželjnom.

U Crnoj Gori građani su izloženi surovoj propagandi Zapada koju bez zareza sprovodi aktuelna vlast. UNCG se dosljedno bori za osnovne novinarske principe i pravo da se čuje druga strana i oštro osuđuje odluku Vlade CG da građanima uskrati i ograniči pravo da znaju i da razmišljaju svojom glavom!

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik

Ivan Milošević, sekretar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi