Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Asanž proglašenim počasnim članom Udruženja novinara Republike Srpske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

07. 05. 2024.

Izvor: Tanjug

Asanž proglašenim počasnim članom Udruženja novinara Republike Srpske

Udruženje novinara Republike Srpske je povodom Međunarodnog dana slobode medija, danas proglasilo Džulijana Asanža počasnim članom tog udruženja.

U saopštenju UNRS se navodi da nije potrebno posebno obrazlagati ovaj potez, posebno ne onima koji se bave pitanjem slobode govora i misli, budući da je „gospodin Asanž postao istinski mučenik za ovaj ideal u svetskim okvirima”.

Naveli su da žele skrenuti pažnju domaće javnosti na to, da je Džulijan Asanž pred ekstradicijom, od koje ga deli još jedno ročište.

„Ono što je neprihvatljivo sa stanovišta svetske medijske scene i međunarodnog prava, jeste da ga žele utamničiti u Sjedinjenim Američkim Državama, čiji nije državljanin, kao ni državljanin Velike Britanije, koja ga je uhapsila izvukavši ga iz Ambasade Ekvadora.

Tim gore, čine to zbog svih onih stvari koje su garantovane drugim amandmanom američkog Ustava, a tiču se slobode govora i štampe”, navedeno je, između ostalog, u saopštenju, prenosi Tanjug. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi