Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Udruženje novinara Crne Gore: Hitno otkriti ubice i nalogodavce ubistva Duška Jovanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

27. 05. 2023.

Autor: UNCG Izvor: UNCG

Udruženje novinara Crne Gore: Hitno otkriti ubice i nalogodavce ubistva Duška Jovanovića

Udruženje novinara Crne Gore traži da se hitno, čak i sjutra, objelodani istina o tome ko je i zašto ubio Duška Jovanovića. Iza nas je 19 godina skrivanja tragova zločina nad Duškom Jovanovićem i njegovo ubistvo je velika mrlja na duhovnom i političkom licu Crne Gore.

UNCG-u je jasno zašto je tajnu zločina nad Jovanovićem skrivao DPS, ali teško može shvatiti zašto to isto radi nova vlast. Ne sumnjamo da bi potpuno razjašnjavanje ovog zločina odvelo DPS na prag političkog gašenja, a konačno bi bila zadovoljena pravda, ali i očekivanja porodice Duška Jovanovića da će nova vlast otkriti istinu o najvećem zločinu u Crnoj Gori u posljednjih 30 godina.

UNCG smatra da je vrijeme istine kucnulo i da je kazaljka sata pravde pokrenuta i da otkrevanje zločina treba privesti kraju i jasno reći zašto je ubijen Duško Jovanovića. Ukoliko neko želi da taj sat zaustavi ili uspori ne misli dobro Crnoj Gori i njenim građanima.

UNCG zahtijeva da na vidjelo dana budu predstavljeni svi dokazi o ubistvu Duška Jovanovića i da od ruke pravde ne smije niko biti zaštićen, pa ma koliko bio moćan.

Novinari su zadnjih 19 godina tražili istinu o ubistvu Duška Jovanovića i nijesu je dobili. Ipak, novinari se ne mire sa time i UNCG će insistirati na tome da što prije odgovorni za ubistvo Jovanovića budu privedeni i da odgovaraju za ono što su učinili.

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik

Ivan Milošević, sekretar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi