Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: Osuđujemo odnos direktora i urednika “Srne” prema dopisniku iz Crne Gore
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

11. 05. 2023.

Autor: UNCG Izvor: UNCG

UNCG: Osuđujemo odnos direktora i urednika “Srne” prema dopisniku iz Crne Gore

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG), koje baštini istoriju novinarstva u Crnoj Gori preko 152 godine , najoštrije osuđuje neprofesionalne strandarde direktora novinske agencije SRNA Tatjane Parađine i glavne urednice Dunje Pašalić zbog neprofesionalnog, neetičkog i neljudskog odnosa prema svom dopisniku iz Podgorice Tihomiru Burzanoviću.

“Imati puna usta o novinarstvu u novinarskog profesiji, a ne obavijestiti svog dopisnika , drugi put u poslednjih godinu dana, o dolasku predsjednika Republike Srpske u Crnu Goru Milorada Dodika je grubo kršenje novinarskog i moralnog kodeksa novinarstva i svega ostalog šta uz to ide”, saopštilo je Udruženje novinara Crne Gore (UNCG).

U saopštenju direktoru i urednici Agencije SRNA se navodi da je ovo drugi put u poslednjih godinu dana da se dešavaju teški prekršaji kada je riječ o novinarskoj etici, ali i poslovanju i pravilnicima rada u svakoj novinarskoj kući u svijetu.

Udruženje novinara Crne Gore podsjeća da se isto desilo i prilikom susreta predsjednika Dodika i mitropolija Joanikija u manastiru Ždrebaonik, kada je direktorica SRNE Tanja Parađina poslala dopisnika Srne iz Trebinja da prati taj događaj.

Dopisnik SRNE iz Podgorice Tihomir Burzanović je ugledan i poštovan kolega u Crnoj Gori, kako od političara, tako i od kolega novinara svih medija, pa je zbog tog ugleda i renomea izabran 2020.godine za predsjednika Udruženja novinara.

Za 30 godina rada u Podgorici i Crnoj Gori, nije imao niti jednu mrlju u svojoj bogatoj karijeri i pisanju osam knjiga o stradanju Srba u ratu u BiH 1992 – 1995.

“Udruženje novinara traži da se o ovom incidentu obavijesti Disciplinska komisija Agencije SRNA, Nadzorni odbor, predsjednik Skupštine akcionara SRNE, kao i predsjednim Republike Srpske Milorad Dodik”, navodi se u saopštenju UNCG.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi