Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Pretio ćerki novinara: Tivćaninu prekršajna prijava zbog reči upućenih na društvenim mrežama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

12. 12. 2022.

Autor: B. Dabić Izvor: Novosti.rs

Pretio ćerki novinara: Tivćaninu prekršajna prijava zbog reči upućenih na društvenim mrežama

Zbog pretnji upućenih kćerki novinara Vijesti Siniše Lukovića prekršajno će odgovarati Matija Luković iz Tivta.

On je na Instagramu, vređao M. L. i njenog oca, uz pretnje „neće još dugo pisati“, a potom joj je i poslao fotografiju izbegličke kolone Srba iz Krajine posle operacije „Oluja“ koju je hrvatska vojska izvela avgusta 1995. godine.

Novinar Vijesti na svom Fejsbuk profilu objavio je da su mu kćerki pretili i da je vređana zbog njega i njegovog rada.

- Do sada sam zbog mog novinarskog angažmana i javnog rada, bio vređan, napadan, prećeno mi je, čak su neki pokušavali i fizički da se sa mnom obračunaju - napisao je Luković i naveo da ništa od svega toga, uprkos prijavama policiji i drugim institucijama sistema nije rezultiralo nekom ozbiljnijom sankcijom prema vinovnicima tih incidenata.

Porukama koje je Matija Luković poslao sugrađanki sa kojom se poznaje još od osnovne škole su i da joj je tata, Siniša Luković "izdajica", "stari Srbin", "Da su prodali veru za večeru“… Prethodno, pitao je zar nisu Hrvati, a onda joj poručio i da se piše kao njen tata – Srbin.

- Neće ti tata još dugo pisati tako - zapretio joj je, a onda počeo i sa uvredama i psovkama.

Nakon što ga je pitala zašto njen otace neće dugo pisati, odgovorio je

– Zato što sam ja tako rekao. Lično ja. Imate li neki problem? - i poslao joj fotografiju izbegličke kolone Srba nakon operacije „Oluja“.

Ćerka Siniše Lukovića  je, tivatskoj policiji prijavila pretnje, a oni su o događaju obavestili Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru. Iz Uprave policije rečeno da je ODT Kotor njihove službenike uputilo da prijavu proslede Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Više državno tužilaštvo ocenilo je da "nema elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti i predmet vratilo policiji."

- Prijavljeni M.L. saslušan je u prostorijama OB Tivat, nakon čega su spisi prosleđeni  u OB Cetinje, kako bi protiv njega podneli prekršajnu prijavu jer se on u trenutku kada je poslao poruke oštećenoj nalazio na teritoriji Prijestonice, tačnije na Njegušima - rečeno  iz Uprave policije.

Novinar Siniše Lukovića godinama se bavi istraživačkim novinarstvom, istraživanjem svih društvenih anomalija. Luković je zapamćen i po stavu "Hrvati u Crnoj Gori ni na koji način nisu ugroženi".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi