Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Najavljene rigorozne mere protiv TV Fejs u BiH zbog pretnji Senada Hadžifejzovića upućenih Dodiku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

01. 11. 2022.

Autor: Beta/N1 Izvor: Danas

Najavljene rigorozne mere protiv TV Fejs u BiH zbog pretnji Senada Hadžifejzovića upućenih Dodiku

Direktor bosanskohercegovačke Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Draško Milinović najavio je rigorozne mere protiv televizije Fejs, čiji je vlasnik Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji upitao da li bi Milorad Dodik trebalo da se „smeni, smiri ili ubije“.

Milinović je rekao da je RAK danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

„To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, već na prvi pogled, potpuno jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija“, rekao je Milinović, prenosi Kliks.

Prema njegovim rečima, vidljivo je i da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije.

„Ove stvari koje smo, nažalost, videli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno na Fejs televiziji, su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti“, kazao je Milinović.

On je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mere i kazne.

„U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja već smo u prvoj analizi videli da će one biti rigorozne i mogu da najavim da će biti, da se ovakve stvari više nikada ne bi desile“, dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, ukazao je da je krajnja mera suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

„Sada će to verovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni, s obzirom da je to prva mera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, a mi smo kroz naše analize u RAK-u već videli da Fejs televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim merama, u skladu sa Zakonom o komunikacijama“, rekao je Milinović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi