Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Gong osnovao fond Ping radi podrške novinarstvu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

16. 09. 2022.

Autor: HND Izvor: HND

Gong osnovao fond Ping radi podrške novinarstvu

Gong je osnovao fond s imenom Podrška istraživačkom novinarstvu od Gonga (PING), koji će financijski poduprijeti istraživačke novinarske teme od javnog interesa, rekli su u četvrtak iz Gonga. Iz Gonga poručuju da istraživačko novinarstvo doprinosi suzbijanju korupcije te održivosti liberalne demokracije, zbog čega je podrška takvom novinarstvu od vitalne važnosti za društvo.

U skladu s Gongovim strateškim ciljem – borbom protiv korupcije, objavili su poziv za finansiranje novinarskih istraživačkih radova u iznosu od 5000 do 10.000 kuna. Prijave na konkurs raspisuju se 15. septembra, a ideje za finansiranje projekata primaju se putem onlajn formulara do 30. septembra. Finansirani novinarski radovi biće objavljeni na stranicama Gonga.

Prijave tema radova za elektroničke publikacije otvorene su za novinare i novinarke te studente i studentkinje novinarstva. Moguće je prijaviti projektni prijedlog i kao tim, ali samo uz definiranje voditelja tima, odgovornog za realizaciju projekta. O odobrenju projekta i dodjelama potpora odlučuje petočlana komisija u čijem su sastavu Đurđica Klancir, Slavica Lukić, Tena Perišin, Dario Špelić i Oriana Ivković Novokmet.

PING je nastao u sklopu Programa Evropske unije “Evropa za građane, jednakost, prava i vrednosti (CERV)”, čiji je nosilac Gong.

O konkursu više možete saznati na gong.hr. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi