Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  BiH: Udruženje novinara poziva na bojkot Dodika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

23. 03. 2022.

Autor: Dnevnik Izvor: Dnevnik

BiH: Udruženje novinara poziva na bojkot Dodika

Upravni odbor Udruženja BH novinara pozvao je na bojkot aktivnosti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, dok se hitno ne izvini zbog ponašanja po izlasku iz Tužilaštva BiH.

Dodik je na konferenciji za novinare nakon davanja izjave u Tužilaštvu BiH rekao da pokazivanje srednjeg prsta nije bilo namenjeno celoj novinarskoj zajednici, već BN televiziji, zbog, kako je kazao, njihovog neistinitog izveštavanja i Avazu, koji je objavio tekst o svemu što mu je juče predočeno u Tužilaštvu. Dodik je konstatovao da je reč o sprezi Tužilaštva i Avaza i da je za tu spregu, kako je rekao, uvek spreman da pokaže srednji prst.

UO Udruženja BH novinara, međutim, smatra da je ovim gestom Dodik, kako navode, još jednom demonstrirao ponašanje potpuno neprimereno i nedostojno jednog visokog političkog zvaničnika. Srpski član Predsedništva uputio je juče i pismo predstavnicima EU povodom najavljenih spornih aktivnosti i dogovorenih sastanaka predsedavajućeg Predsedništva Šefika Iaferovića u Briselu. Pozvao je predstavnike EU u Briselu da odbiju diskusiju o situaciji u BiH sa Iaferovićem i suzdrže se od donošenja bilo kakvih odluka, jer će se smatrati pravno ništavnim.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

24.03.

2022.

Емпедокле [neregistrovani] u 23:35

Нонсенс

Новинари позивају на бојкот свога рада!?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi