Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Novinara RTL-a su izudarali prosvjednici, nešto kasnije napadnuta je i ekipa Nove TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

22. 11. 2021.

Autor: HINA, Maja Krištafor Izvor: Cenzolovka/ 24sata

Novinara RTL-a su izudarali prosvjednici, nešto kasnije napadnuta je i ekipa Nove TV

Nakon napada na Gorana Latkovića, napadnuta je i ekipa Nove TV, verbalno vrijeđana ekipa HRT-a, dok su novinarki Al Jazeere Nikolini Zavišić uzeli mikrofon u javljanju uživo. Predsjednik je osudio napade

Novinar RTL-a, Goran Latković u prijenosu uživo s Trga bana Jelačića izjavio je kako su ga prosvjednici napali.

– Na ovakvim prosvjedima naučili smo biti izvrgavani verbalnim napadima, no ovoga puta došlo je i do fizičkog na našu ekipu, odnosno na mene. Kada smo prolazili kroz ovdje okupljene ljude, prvo sam dobio lakat u rebra, a zatim i dva šamara u glavu od dvije osobe i to s leđa, tako da nisam mogao vidjeti niti o kome se radi i tko su napadači.

Dakle dva fizička napada na novinarsku ekipu i to na jednom od prosvjeda za slobodu – rekao je Latković.

O napadu se oglasila i novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić na svom Twitter profilu.

– Krasna ekipa na prosvjedu za „SLOBODU“, ti divni ljudi napali našeg Gorana Latkovića. Prvo lakat u rebra, pa dva šamara. Za krasnu se slobodu zalažu svi ti ljudi. Dno! – napisala je.

Oko 18 sati Nova Tv izvjestila je i o napadu prosvjednika na svoju novinarsku ekipu na čelu s novinarkom Petrom Buljan. 

Za vrijeme izvještavanja, ekipu je oskužila grupa prosvjednika koji su ih verbalno izvrijeđali.

O incidentu se oglasila i urednica informativnog programa Nove TV, Ksenija Kardum.

– Pravo na slobodu je i sloboda da novinari rade svoj posao. Nitko zbog toga ne smije biti fizički ni verbalno napadnut. Kolega Goran Latković napadnut je fizički, a Petra Buljan verbalno. Takvo ponašanje je obično divljaštvo –  zaključila je.

Napade osudilo Ministarstvo 

– Kakvo divljaštvo i kukavičluk prosvjednika koji su napali s leđa novinara Gorana Latkovića dok je izvještavao za RTL – napisao je Milić na Twitteru.

– Tzv. borci za slobodu ugrožavaju slobodu i prava većine odgovornih u društvu! I to na dan kad imamo 65 umrlih od kovida-19. A danas otkrivaju i svoj politički predznak – stoji u njegovoj objavi.

Glasnogovornik Vlade Milić uz objavu je stavio i screenshotove portala s naslovima „Izudarali reportera RTL-a“ te „Gotov veliki prosvjed u Zagrebu: Na trgu tisuće ljudi, došli Bulj, Hasanbegović, Raspudić…“.

Objavom na Twitteru reagirala je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

– Najoštrije osuđujem napada na novinara RTL-a Gorana Latkovića koji je fizički napadnut danas popodne dok je izvještavao s prosvjeda organiziranog danas u Zagrebu – napisala je ministrica.

Napade osudio Ured predsjednika

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića poručili su kako pravo na prosvjed ne može postati pravo na nasilje osudivši napade na novinare koji su izvještavali s prosvjeda protiv kovid potvrda.

– Fizički i verbalni napadi na novinare koji obavljaju svoj posao nisu prihvatljivi i osuđujemo ih. Pravo na prosvjed ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje – objavio je Ured predsjednika RH juče na Twitteru.

Uz novinare RTL-a i NoveTV, prosvjednici su verbalno napali i ekipu HRT-a.

Osim napada na novinare RTL-a i Nove TV,  meta​ verbalnih napada​ ​bila je i novinarska ekipa HRT-a, dok je novinarki Al Jazeere Nikolini Zavišić skupina prosvjednika uzela mikrofon tijekom javljanja uživo.​

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi