Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Sindikat traži da vlasnik RTV Kragujevac isplati zaostale zarade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

11. 10. 2016.

Izvor: Beta

Sindikat traži da vlasnik RTV Kragujevac isplati zaostale zarade

Sindikat UGS "Nezavisnost" Radio televizije Kragujevac uz pretnju štrajkom traži od privatnog vlasnika isplatu zaostalih zarada, deblokadu računa i ispunjavanje obaveza iz kupoprodajnog ugovora.

"Zaposlenima nisu isplaćene četiri zarade, račun preduzeća je blokiran za oko 11 miliona dinara, a poslednje zarade su isplaćene sa računa drugog preduzeća, Sloga", rekao je agenciji Beta predsednik sindikata u RTK Goran Antonijević.

Od privatizacije Radio televizije Kragujevac prošlo je skoro godinu dana.

U sindikatu su ocenili da je ponuda privatnog vlasnika za socijalni program "vrlo simptomatična", jer dolazi na godišnjicu privatizacije RTK i kada je jasno da se ne ispunjavaju obaveze iz kupoprodajnog ugovora među kojima su i investicije od150.000 evra.

"Za sindikat je neprihvatljiva ponuda otpremnine od 200 evra po godini radnog staža, ali neće da blokira one kolege koji se opredele za odlazak uz takve uslove. Većina članova sindikata traži viši iznos otpremnine i sindikat je spreman za pregovore sa vlasnikom", rekao je Antonijević.

Direktorka RTK Irena Veličković pozvala je zaposlene u toj medijskoj kući da se pisano izjasne do srede 12. oktobra u 12.00 časova ukoliko prihvataju dobrovoljni odlazak iz preduzeća uz ponuđenu otpremninu.

U preliminarnom izjašnjavanju, pre oko mesec dana, za dobrovoljni dolazak iz RTK izjasnilo se 45 od ukupno 67 zaposlenih.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi