Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radnici RTV Preševo tužili Ministarstvo privrede
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

18. 04. 2016.

Autor: S. Š. Izvor: UNS

Radnici RTV Preševo tužili Ministarstvo privrede

Nezadovoljni odlukom Ministarstva privrede o podeli besplatnih udela iz februara ove godine, 14 radnika RTV Preševo pokrenulo je spor pred Upravnim sudom u Nišu. „Većina nije bila zadovoljna odlukom pa smo se odlučili za tužbu. Opština je pre skoro godinu dana donela odluku da ona kao osnivač svim radnicima daje jednake besplatne udele, na tu odluku se pozivamo i u tužbi“, rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) direktor RTV Preševo Rešat Neziri. On je i jedan od nezadovoljnih radnika koji su tužili Ministarstvo privrede.

Deset radnika ovog medija ipak nisu odlučili da se pridruže kolegama u upravnom sporu protiv ministarstva. Oni za UNS kažu da iza svega stoji lokalna politička partija i da će stvari biti jasnije posle izbora.

„Ceo postupak dodele besplatnih udela RTV Preševo prošao je u skladu sa zakonom, od raspisivanja javnog poziva do predaje dokumentacije“, objašnjavaju radnici koji nisu bili za pokretanje upravnog spora. Televizija je nastavila da funkcioniše normalno, a APR-u je poslat zahtev za preregistraciju medija na jedinu dobitnicu besplatnih udela Arditu Saćipi“, kažu oni.

Podsetimo, predstavnici RTV Preševo su među prvima dobili rešenje Ministarstva o besplatnim udelima 18. februara 2016. godine.

Po ovom rešenju jedina je pravo na besplatne udele imala Ardita Saćipi kojoj je i pripala RTV Preševo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi