Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radnici osam od šesnaest medija čekaju rešenja o besplatnim udelima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

15. 04. 2016.

Autor: S. Š. Izvor: UNS

Radnici osam od šesnaest medija čekaju rešenja o besplatnim udelima

Rešenja o besplatnim udelima medija nisu još dobili novinari i medijski radnici Radio Subotice, Radio Bačke, „Našeg glasa“ Smederevo, Dnevnika AD Novi Sad, Radio Bačke Palanke, „Reči naroda“ Požarevac, RTV Trstenik i RTV OK, zbog provere informacija ili kašnjenja sa dostavljanjem dokumentacije, rečeno je UNS-u u Ministarstvu privrede.

 

Pored ovih medija, rešenje o besplatnim udelima nisu dobili ni radnici RTV Vranje koji vode upravni spor protiv Agencije za privatizaciju i dok se ovaj postupak ne završi Ministarstvo privrede neće da im izda rešenje.

Kako saznajemo iz ministarstva, najbliži dobijanju rešenja su radnici RTV OK iz Kovačice.

Najviše zainteresovanih je u Dnevnik AD Novi Sad gde je 563 novinara i medijskih radnika podnelo zahtev za besplatne udele. Oni sa nestrpljenjem čekaju rešenje i počinju da sumnjaju u moguće opstrukcije od strane predstavnika Nadzornog odbora i punomoćnika Grada Novog Sada Miroja Jovanovića koji su članovi Treće Srbije.

Miroje Jovanović za UNS kaže da je to nije istina.

„Nemamo nikakve interese, a ni mogućnosti da sabotiramo dobijanje rešenja o besplatnim udelima „Dnevnika“. To su gluposti. Naš bivši član, koga smo mi izbacili, slao je svim medijima koji su bili predmet privatizacije u Vojvodini milion pisama zainteresovanosti, mi sa tim nemamo ništa i to je jedan od razloga zašto je on izbačen iz stranke“, objašnjava Miroje Jovanović.

I iz ministarstva kažu da nema nikakvih pritisaka nego da je pitanju samo vreme. Kompletna dokumentacija „Dnevnika“ je stigla tek posle Skupštine akcionara koja je bila 21. marta, a s obzirom da potencijalnih udeličara ima mnogo, provera dokumenatacije će potrajati.

V.d. direktora „Dnevnika“ Svetozar Karanović kaže za UNS da nema opstrukcija i da on očekuje rešenje u narednih mesec dana.

„Teška je situacija, radnici su na minimalcu. Sva izdanja uz veliki trud štampamo, svima je cilj da se ovo što pre završi“, kaže Karanović.

Podsetimo, nakon usvajanja autentičnog tumačenja Zakona o javnom informisanju i medijima februara ove godine Ministarstvo privrede počelo je da razmatra zahteve za besplatne udele medija.

Prva rešenja su dobili radnici Reči radnika iz Aleksinca, TV Smedereva, Radio Bujanovca, Informativnog centra Odžaci, Tv Tutina, TV Preševa i JP Štampe, radija i filma Bor.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi