Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Ugašena stanica emituje program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

11. 03. 2016.

Autor: Ž. B. Izvor: Dnevnik

Ugašena stanica emituje program

Radio Sečanj kao javno preduzeće više ne postoji, ali i dalje emituje program. U kakvim okolnostima se program odvija, pojasnio je direktor sečanjskog Radija Bratislav Šulović:

- S obzirom na to da nismo privatizovani, gašenje radija kao javnog medija moralo je da se desi i sve radnje u vezi sa tim se preduzimaju. Ali, nama dozvola za emitovanje traje do 8. avgusta. Zbog toga sam zvao REM (Regulatorno telo za elektronske medije) i pitao da li možemo da emitujemo program. Dobio sam odgovor da možemo, tako da program ide. 

Zaposleni u radiju, njih osmoro i deveti direktor, u najnezgodnijim su godinama. 

- Ni tamo, ni ovamo, nismo ni mladi ni stari. Prosek nam je 45 godina, imamo porodice, neki decu u zabavištu, neki studente.... Zato nismo sedeli skrštenih ruku, napravili smo udruženje koje je osnovalo portal Secanj.info i planiramo da se finansiramo kroz projekte - objašnjava Šulović. 

Opština Sečanj, kao uostalom ni druge lokalne samouprave srednjeg Banata, još nisu raspisale konkurse za informisanje, mada je u budžetima uplanirana takva stavka. 

- Kasni se sa svim potezima, a nama je ostalo da se snalazimo u takvim okolnostima. Verujem da će se za deo radnika naći posao, a za one ostale budućnost će se naći na portalu - ističe Šulović. 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

30.03.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 23:14

Ne moze

Uz duzno postovanje zaposlenima program se ne moze emitovati . To sto im je neko u telefonskom razgovoru rekao ma emitujte je jedno a Zakon drugo. U sustini u ovoj zemlji sve moze i sve ne moze tako da samo napred i srecno,

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi