Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Tanjug i dalje radi, niko ne zna kako
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 03. 2016.

Autor: Slaviša Vasiljević Izvor: RTV

Tanjug i dalje radi, niko ne zna kako

Agencija Tanjug i dalje radi, iako je ukinuta odlukom Vlade Srbije, od 3. novembra prošle godine.

Ministartsvo privrede treba da spovede proces gašenja Tanjuga kažu iz Agencije za privredne registre, ali se Ministartsvo privrede se ne oglašava o ovom pitanju.

U Ministartsvu kulture kažu da problem rada Tanjuga nije u njihovoj nadležnosti.

Agencija za privredne registre smatra da Tanjug treba da prestane da radi u skladu sa zakonom te da to treba da spovede Vlada Srbije.

Na potezu je ministarstvo privrede da kao nadležni organ sprovede zakon.

Komentari (3)

ostavi komentar
sre

09.03.

2016.

Maja [neregistrovani] u 07:55

A gde su pare ?

Dok se branka đukić bahati na kopaonik biznis forumu i učvršćuje pozicije kod vlasti, zaposleni, pardon njeni odani poslušnici koji imaju "ugovor" nisu primili honorare više od mesec dana od poslednje isplate.

Sramota za državu, sramota za uništeni Tanjug, sramota za nas veterane

Odgovori
pon

07.03.

2016.

Natasa [neregistrovani] u 12:53

zna se, ali.....

Zna se kako Tanjug radi.
Radi nezakonito a to najbolje zna ona osoba koja je to dozvolila, Premijer Aleksandar Vucic, jer je sve pocelo kad je on stavio zabranu na odluku Ministarstva kulture.
Uzalud je traziti odgovore od Ministarstva kulture ili Ministarstva privrede. jer je ocigledno kako mehanizam odlucivanja i vlasti radi u Srbiji. Niko ne sme da donosi odluke dok se one ne odluce na visem nivou.
A javnost?Ko pita javnost i sta javnost misli?. To ne postoji u srpskoj tzv domokratiji. Vazne su samo odluke koje vlada/AV donese. . Na sta vas podseca ovaj nacin odlucivanja I funkcionisanja u drustvu?

Odgovori
pon

07.03.

2016.

Milan [neregistrovani] u 10:20

Tanjug i zakon

S vremena na vreme se pojave ovakvi prilozi koji postavljaju potpuno ispravna pitanja o statusu Tanjuga i nacinu kako on i dalje radi.
Utisak je da nema neke vece reakcije javnosti na ovakve priloge. Slucaj Tanjuga je zaboravljen, vreme mu ide u prilog. Sve je manje ljudi koji daju komentare na ovakve pojave u nasem drustvu, na pojave da su neke organizacije iznad I izvan zakona. A nasi politicki vrh i dalje istice svoj posten radi i borbu protiv bezakonja. Kad se bude primenjivao isti kriterijum za sve tad cu da verujem u rad po zakonima nase Vlade.
Nedopustivo je da se ovaj slucaj Tanjuga nije zakonski resio skoro pet meseci od kada je Ministarsvo culture donelo zakonsku odluku o Tanjugu.
Nazalost ovaj komentar kao ni zvanicno objavljeni clanci na ovu temu nemaju nikakvog uticaja. Demokratija na srpski nacin!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi