Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Zbog sporosti Agencije za privatizaciju zaposleni u Radio Požarevcu bez otpremnina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

04. 03. 2016.

Autor: S. Š. Izvor: UNS

Zbog sporosti Agencije za privatizaciju zaposleni u Radio Požarevcu bez otpremnina

Novinari i medijski radnici Radio Požarevca poslali su Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja zahtev za otpremnine 25. decembra prošle godine. Ministarstvo im je 17. februara odgovorilo da im otpremnine nisu odobrene jer je za ovaj medij u međuvremenu obustavljen postupak privatizacije.

„Od pravnog tima Ministarstva smo 11. decembra dobili odgovor da imamo pravo na otpremnine, da bismo nekoliko meseci kasnije dobili rešenje da otpremnine ne možemo dobiti. Mi smo zahtev poslali na vreme – 25. decembra, ali smo morali da kompletiramo dokumentaciju papirima iz Agencije za privatizaciju, koje nam je pozitivno mišljenje o pravu na otpremnine dostavila tek 31. decembra. Dopunjenu dokumentaciju poslali smo 5. januara. Tužićemo Ministarstvo i spremni smo da idemo do suda u Strazburu, jer mi na te otpremnine imamo pravo. Žalili smo se resornom ministru Aleksandru Vulinu, premijeru i predsedniku, ali nam niko nije odgovorio“, kaže za UNS direktor Radio Požarevca Svetomir Mirković.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodaju i da su “budžetska sredstva za otpremnine morala da se iskoriste u 2015. godini i da je kompletna dokumentacija stigla kasno”.

Radio Požarevac, posle neuspele privatizacije, nastavio je da emituje program iako pet radnika koji  su ostali ne primaju plate od novembra. Grad Požarevac još uvek vanično nije ugasio ovaj medij, tako da se on i dalje vodi kao javno preduzeće. 

Iako u teškoj situaciji, radnici Radio Požarevca rešeni su da nastave sa radom tako što će osnovati medij civilnog društva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi