Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Plate nismo dobili pet meseci, porodice su nam ugrožene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

02. 03. 2016.

Autor: S. Surla Izvor: Blic

Plate nismo dobili pet meseci, porodice su nam ugrožene

Petnaest radnika Radio Zrenjanina svakodnevno dolazi na posao iako je tom mediju oduzeta frekvencija posle neuspele privatizacije.

Zaposleni iz Javnog preduzeća Radio Zrenjanin, njih 14, juče su se sastali sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, od kojeg traže rešavanje svog statusa. 

Posle neuspele privatizacije, Radio Zrenjaninu oduzeta je frekvencija, radio je praktično ugašen, grad je prestao da ih finansira, radnici dolaze na posao, a ne rade i pet meseci su bez ikakvih primanja.

Kako kažu, ugrožena im je egzistencija i porodice jer pet meseci nisu primili ni dinara. Od 19. decembra prošle godine radio ne emituje program. Na poslednjoj sednici Skupštine doneta je odluka o “prestanku pružanja medijskih usluga”, čime je pokrenut postupak brisanja Radio Zrenjanina iz registra medija. 

Dejan Popov, nekadašnji predsednik sindikata u Radio Zrenjaninu, kazao je da su od gradonačelnika dobili usmena uveravanja da će se lokalna vlast baviti njihovim problemima.

- Rečeno nam je i da postoji modus na koji će grad ispuniti naša tri zahteva, da zaostale zarade budu isplaćene, da se reši status radija, i da onima koji su se opredelili za otpremninu ona bude i isplaćena - kaže Popov.

Gradonačelnik Janjić bio je uzdržan u komentarima o sudbini radija, obećavajući da će lokalna samouprava sve učiniti da se radnicima olakša situacija.

“Bojim se da velike nade za sam radio i emitovanje programa nema, ali gledaćemo da zaposleni ne trpe, da im se isplate zaostale zarade i eventualno otpremnine. Više meseci tražilo se rešenje i u samom radiju i u Gradskoj upravi, ali došli smo u situaciju da smo ugasili njihovu osnovnu delatnost i sada gledamo kako da isplatimo radnike”, kazao je Janjić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi