Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Rešenja za besplatne akcije izvesna, budućnost medija neizvesna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

22. 02. 2016.

Izvor: UNS

Rešenja za besplatne akcije izvesna, budućnost medija neizvesna

Predstavnici “Reči radnika” iz Aleksinca, TV Smederevo, Radio Bujanovaca, Informativnih centara Odžaci, Tutin i Preševo sutra će u Ministarstvu privrede preuzeti rešenja o besplatnim akcijama u tim medijima za novinare i medijske radnike koji po zakonu na to imaju pravo. Sagovornici UNS-a iz ovih medija ističu da im nije najjasnija procedura preuzimanja besplatnih akcija i da pojašnjenje očekuju u Ministarstvu privrede.

„Nisam još siguran kako to funkcioniše, nadam se da ćemo moći da opstanemo putem projektnog finansiranja“, kaže za UNS direktor  RTV Bujanovac  Hajredin Ademi.

U Radiju Odžaci postoje tri akcionara, jedan od njih je Zoran Lukić koji kaže da je ovo preduzeće u velikim digovima.

„Ono što ne znam, a zanima me, je da li možemo da odustanemo od akcija u roku od 15 dana. Mislim da ortakluk neće biti moguć te da treba da prepustimo ili prodamo akcije jednom od nas trojice, po dogovoru“, dodaje Lukić.

Od 24 novinara i medijskih radnika, jedna novinarka je dobila akcije u TV Preševo iako se za prenos kapitala bez naknade prijavilo desetak zaposlenih. I TV Tutin pripala je jednom zaposlenom.

„Nismo hteli da rizikujemo i komplikujemo proceduru, tako da se prijavio samo kolega koji je bio siguran da ima pravo na akcije“, kaže glavni i odgovorni urednik Amir Numanović.

UNS saznaje da jednom akcionaru pripada kapital „Reči naroda“ iz Aleksinca koja je osnivač TV Alt, dok pravo na besplatno vlasništvo TV Smederevo ima dvoje novinara i medijskih radnika.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi