Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Mirković: 72 odsto medija dobilo nove vlasnike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

27. 11. 2015.

Izvor: Beta

Mirković: 72 odsto medija dobilo nove vlasnike

Državni sekretar u Ministarstvu informisanja Saša Mirković izjavio je danas u Novom Sadu da je u procesu privatizacije do 31. oktobra 36 medija našlo nove vlasnike.

 

"To je 72 odsto. Siguran sam da niko nije očekivao da će biti toliko interesovanje za privatizaciju medija", rekao je Mirković na konferenciji "Lokalne samouprave i medijski zakoni - godina nulta" u Skupštini Vojvodine. Dodao je da očekuje da će nakon RTV Vranje, istim putem besplatne podele akcija zaposlenima krenuti još oko 20 medija.

Naveo je da je Radio Medveđa jedini medij u kojem su sami radnici prepoznali mogućnost da osnuju konzorcijum i postanu vlasnici svoga medija.

"To je, nažalost, jedan jedini takav primer. Ni model medija civilnog sektora nije dovoljno prepoznat a on bi sasvim sigurno mogao da bude dobar model za opstanak pojedinih medija i nastanak novih medija", rekao je Mirković.

Dodao je da su u toku pripreme za formiranje radne grupe za donošenje nove Medijske strategije, koja bi trebalo da bude doneta tokom 2016. godine.

Pokrajinski sekretar za informisanje Slaviša Grujić rekao je da su pokrajinske vlasti smatrale da ne treba sprovoditi privatizaciju medija dok se ne nađe dobar model za očuvanje medija na lokalu i manjinskih medija.

"Očekujem da će se nakon privatizacije morati pronaći supstitucija za javno informisanje na lokalnom nivou. Lokalni mediji nisu samoodrživi, a pogotovo oni koji imaju sadržaje i na manjinskim jezicima", ocenio je Grujić.

Konferenciju su organizovali Nezavisno društvo novinara Vojvodine i OEBS, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi