Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Miloš Vukotić: "Bolje da šišam pudlice, nego da šišaju mene"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

16. 10. 2015.

Autor: Milorad Doderović Izvor: UNS

Bivši novinari Niške televizije (NTV) stigli i do Norveške

Miloš Vukotić: "Bolje da šišam pudlice, nego da šišaju mene"

Oko 70 novinara i drugih radnika Niške televizije (NTV) u susret privatizaciji, a posle uzaludnih pokušaja da podsete gradske oce, funkcionere i poslanike da je Nacionalnom medijskom strategijom predviđeno postojanje 6 regionalnih javnih servisa u Srbiji, uzelo je otpremnine i napustilo ovu medijsku kuću.

 

Jedan od njih, bivši muzički urednik Miloš Vukotić, sa porodicom je otišao u Norvešku i kaže da se dobro snašao jer lepo zarađuje šišajući pudlice i pomalo svirajući.

Privatizaciju NTV dočekalo je samo 6 radnika, među kojima je i dugogodišnji izvršni direktor marketinga Aleksandar Živadinović, koji se inače kao fizičko lice u drugom aukcijskom krugu privatizacije borio sve do iznosa od 75 hiljada evra. Ali, tri hiljade više dao je konzorcijum koji čine niški dnevnik "Narodne novine" i Slađana Ostojić, aktuelni direktor i glavni i odgovorni urednik niške regionalne TV "Zona plus". Živadinović je sada podneo prigovor Ministarstvu privrede i ombudsmanu Saši Jankoviću.

Novinari NTV dobili su po 200 evra otpremnine za svaku godinu staža. A to znači da je najstariji, koji je u ovoj medijskoj kući od njenog osnivanja pre 19 godina, dobio 3.800 evra. Oni ne kriju da su kivni na gradske oce, funkcionere i poslanike koji su pred kamerama ove i drugih televizija ne tako davno energično podržavali postojanje i dalje opstajanje ove medijske kuće kao gradskog i regionalnog medijskog servisa.

„Utrkivali su se ko će pre da stane pred naše kamere i kaže kako NTV ne treba privatizovati već od sadašnje gradske razviti u regionalni medijski servis, svakako potreban građanima ovog dela Srbije, a uz još pet takvih regionalnih servisa, što je inače zapisano i u Nacionalnoj medijskoj strategiji. A onda su sve to zaboravili i pustili NTV niz mutnu vodu aktuelne privatizacije. Baš kao što su ćuteći dozvolili da se ugasi Radio Niš kao jedna od najstarijih i najuglednijih radio stanica u Srbiji“, kaže jedan od bivših novinara NTV koji želi da ostane anoniman.

Miloš Vukotić, bio je godinama muzički urednik u NTV, a sada sa porodicom živi i radi u Norveškoj. O tome zašto je otišao ne čekajući epilog privatizacije i kako se snašao u Norveškoj, kaže:

„Kada je definitivno bilo jasno da nema ništa od ideje da NTV opstane kao regionalni javni servis građana, strpljivo sam čekao potrebne papire, sa suprugom učio norveški i onda porodično otišao u Norvešku. I mogao bih reći da sam se brzo snašao. Šišam pudlice i ostale kučiće po kućama i u jednom hotelu za pse i pristojno zarađujem. Bolje je da šišam kučiće, nego da sam čekao da mene 'šiša' neki novi vlasnik NTV za nekakvu crkavicu od plate. Kao muzičaru, na vidiku su mi i neki zanimljivi poslovi i projekti u toj oblasti, mada moram priznati da mi je još pomalo žao što sam morao da napustim rodni grad“, kaže Miloš Vukotić koji je krajem avgusta boravio u Nišu.

 

Komentari (5)

ostavi komentar
pon

19.10.

2015.

pera pera [neregistrovani] u 22:55

NTV forever

Uvek je na nasoj televiziji postojalo seme zla. Od pocetka do samog kraja, da nije, zar bi vecina nas uzela otpremnine i otisla sa NTV-a. I dok su Milan Petkovic i Sasa Radovic ginuli u borbi za opstanak televizije, dotle su neki gusili svaki pokusaj pokreta otpora i saopstavali vlastodrscima da su spremni za privatizaciju... Steta, predali smo se bez borbe, izdali su nas kako politicari tako i rukovodiopci televizije, pre svega glavna urednica Lora

Odgovori
pon

19.10.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 15:27

Sujeta

Iza ovakvih reagovanja prepoznajem rukopis nekih Vukotićevih kolega iz NTV koji su se tamo tokom 19 godina zapošljavali kao novinari ili urednici po partijskoj podobnosti.Za razliku od Miloša isu ostavili nikakabv autorski trag za sobom pa nisu pošteno zaslužili ni otpreminu od po 2== evra za godinu radnog staža.Svašta se u toj NTV zvalo novinarem, nakotilo i zapatilo i svi oni mogu ovom čoveku koji je sada u Norveškoj samo da pljunu pod prozor !Napred Vukotiću, snaći ćeš se ti i tamo na severu!

Odgovori
sub

17.10.

2015.

Kenda [neregistrovani] u 19:12

Re: kompletan

sta je to ...kompletan novinar i kompletan muzicar...a kao covek OK?

Odgovori
sub

17.10.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 18:44

odgovor

Kao novinar? Autorsa emisija! Kao muzicar? Autorsa muzika! Sta je tu nekompletno??? Nema partiske aktivnosti, da ga kompletira i prepozna kvalitet! He!!! Uopste se ne hvali svojim zivotom , vec ga poredi sa zivotom u srbiji. Ma ti nista nisi shvatio!

Odgovori
sub

17.10.

2015.

Rocker [neregistrovani] u 11:50

Daj bre ..

Nekompletan novinar, nekompletan muzicar ... kao covek OK ... ovde nije mogao vise da uradi. OK, otisao i neka mu je sa srecom. Ali mislim da ne moze da drzi predavanja tipa "uspeo sam u zivotu" ...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi