Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Još jedna neuspešna prodaja "Radio Pirota"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

10. 10. 2015.

Izvor: www.ekapija.com

Još jedna neuspešna prodaja "Radio Pirota"

Najstariji elektronski medij u Pirotu ni na drugoj aukciji u sredu, 7. oktobra, u prostorijama Agencije za privatizaciju nije prodat.

Početna cena na drugoj aukciji za "Radio Pirot" bila je 27.731 evra, a iako je bilo zainteresovanih kupaca koji su otkupili dokumentaciju, na aukciji se niko od njih nije pojavio, pa je i drugi pokušaj prodaje proglašen neuspešnim.

Dalja procedura u postupku privatizacije je podela akcija aktuelnim ili bivšim zaposlenima koji ranije nisu upisivali akcije, a nakon toga, odluku o sudbini "Radio Pirota" doneće lokalna samouprava.

Niko od zaposlenih nije hteo da komentariše trenutnu situaciju jer proces još uvek nije okončan.

Predsednik Okružnog odbora Samostalnog sindikata Rodoljub Ćirić kaže da, s obzirom da nije uspela aukcijska prodaja, Agencija za privatizaciju donosi Odluku o obustavi postupka prodajom kapitala i nastavlja postupak privatizacije prenosom kapitala zaposlenima bez naknade.

- Tu odluku dostavlja mediju koji raspisuje javni poziv za upis akcija. Ako iz nekih razloga nema takvih, Agencija obustavlja postupak privatizacije. Medij je u obavezi da podnese zahtev Agenciji za privredne registre za brisanje medija iz registra. Lokalna samouprava donosi Odluku o prestanku postojanja preduzeća ili promeni delatnosti – objašnjava Ćirić .

"Radio Pirot" je počeo sa radom pre 37 godina, 26. novembra 1978. godine. Odlukom lokalne Skupštine od 22. februara 2006. godine iz IJP "Sloboda" izdvaja se i formira kao samostalno preduzeće JP "Radio Pirot", koje kao takvo postoji od 1. avgusta 2006. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi