Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Zašto nadležni organi ćute o Radoici Milosavljeviću?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

09. 10. 2015.

Izvor: UNS

Zašto nadležni organi ćute o Radoici Milosavljeviću?

Prošlo je dva meseca od kada je Radoica Milosavljević kupio prvi od osam medija, a Agencija za privatizaciju još uvek nije potpisala nijedan kupoprodajni ugovor sa njim, iako je do sada potpisano dvanaest ugovora sa novim vlasnicima medija.

 

“Entertainment media group”iz Beograda uputila je u utorak medijima dopis kojim od nadležnih institucija „zahteva da se Radoica Milosavljević diskvalifikuje sa svih tendera na kojima je proglašen kupcem, kao i da se tenderi ponove jer je osuđivan za krivična dela zbog kojih nije mogao učestvovati na tim tenderima“.

Ova kompanija je dostavila Udruženju novinara Srbije (UNS) i Rešenje Ministarstva privrede od 28. septembra 2015. godine kojim se „uvažava njihov progovor za sumnje u zakonitost postupka privatizacije RTV Pančeva po pitanju drugih učesnika“. U Rešenju piše i da Ministarstvo privrede nalaže Agenciji za privatizaciju da u roku od pet dana od dana dostavljanja ovog Rešenja ponovi postupak odlučivanja o podnetim prijavama za kupovinu RTV Pančevo jer nije jasno na osnovu kojih dokaza i dokumentacije je ocenjeno da Radoica Milosavljević ispunjava uslove za učestvovanje u postupku, pošto se iz Uverenja PU u Kruševcu ne može utvrditi kojim zakonom su bila propisana navedena dela, kao ni koja je kazna bila zaprećena za ta dela.

„Entertainment media group“ podnela je prigovor Ministarstvu privrede jer je bila zainteresovana za kupovinu RTV Pančevo, ali je Agencija za privatizaciju odbacila njihovu prijavu kao nepotpunu zato što nisu uplatili  depozit.

Po dobijanju dopisa kompanije „Entertainment media group„, UNS je tražio da se Ministarstvo privrede i Agencija za privatizaciju izjasne o navedenim tvrdnjama, ali do danas nismo dobili odgovor.

UNS je takođe tražio i od PU u Kruševcu da nam dostavi pomenuto uverenje za Radoicu Milosavljevića, sa zakonom propisanim podacima o krivičnom delu i kazni na koju je osuđen, kao i opravnim posledicama osude, ali odgovor nismo dobili.

Podsećamo da Radoica Milosavljević od početka procesa privatizacije nije odgovorio ni na jedan poziv UNS-a, iako smo više puta pokušali da stupimo u kontakt s njim.

Radoica Milosavljević je do sada uslovno postao vlasnik osam medija: RTV Pančevo, RTV Kragujevac, RTV Kruševac, TV Požega, TV Pirot, Centar za informisanje Novi Kneževac, RTV Caribrod i RTV Brus, a u drugom krugu privatizacije pojavio se kao potencijalni kupac RTV Trstenik i Radio Valjeva.

Dopis kompanije „Entertainment media group“ možete pogledati u prilogu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi