Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Bez rešenja za RTV Vranje i prenos kapitala bez naknade u ostalim medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

09. 10. 2015.

Izvor: UNS

Bez rešenja za RTV Vranje i prenos kapitala bez naknade u ostalim medijima

„Agencija za privatizaciju nije postupila po pozivu Ministarstva privrede da u roku od pet dana preduzme sve mere u cilju otklanjanja uočenih nepravilnosti u postupku prenosa besplatnih udela na zaposlene JP RTV Vranje“, navelo je Ministarstvo privrede odgovarajući na pitanje UNS-a o rezultatu nadzora nad Agencijom u ovom slučaju.

Kako navode u odgovoru, „Agencija je, posle toga, trebalo da prenese besplatne udele na zaposlene u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima“.

„Ovaj dopis, ministarstvo je uputilo Agenciji 17. septembra, koja je pet dana posle toga obavestila da je na osnovu ponovnog uvida u kompletnu dokumentaciju kojom raspolaže zaključila, da u slučaju RTV Vranje, nije bilo nikakvih nepravilnosti, odnosno pogrešne primena propisa. Pokretanje nadzora iniciralo je Ministarstvo kulture i informisanja, koje je obavestilo Agenciju za privatizaciju da je prilikom utvrđivanja udela koji se prenose zaposlenima kod Javnog preduzeća "Radio televizija Vranje" počinila grešku primenjujući odredbe Zakona o privatizaciji, umesto odredbe Zakona o javnom informisanju i medijima i Uredbe o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavaca medija, čime je većinski deo kapitala prenet Akcionarskom fondu. Ministarstvo privrede je navedene stavove Ministarstva kulture i informisanja smatralo osnovanim za pokretanje nadzora nad radom Agencije za privatizaciju, što je i učinilo“, stoji u odgovoru Ministarstva privrede.

Podsetimo, UNS je u sredu javno upitao ovo Ministarstvo šta je rezultat nadzora nad Agencijom za privatizaciju.

UNS je u saopštenju naveo da je od početka ovog procesa prošlo tri nedelje, a da zaposleni u RTV Vranje i javnost još uvek nisu upoznati sa njegovim rezultatima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi