Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

08. 10. 2015.

Izvor: Danas

Može ili ne može?

„U postupku privatizacije izdavača medija ne postoji ograničenje koje se odnosi na pravna lica koja su se nekada finansirani od strane republičkog, pokrajinskog ili budžeta jedinice lokalne samouprave", odgovaraju u Agenciji za privatizaciju na pitanje Danasa da li privatni mediji koji su se u proteklom periodu ili danas u celini ili delimično finansirali iz budžeta mogu učestvovati u privatizaciji „državnih" medija.

Ipak, odmah potom se navodi da „pravna lica koja se u celini ili delimično finansiraju od javnih prihoda nemaju prava da učestvuju u postupku privatizacije", zbog čega Agencija za privatizaciju zahteva od ponuđača koji imaju svojstvo pravnog lica, da u okviru svoje prijave dostave izjavu, koja je overena pred nadležnim organom i koja je data pod punom materijalnom, krivičnom i moralnom odgovornošću, da se pravno lica ne finansira u celini ili delimično izjavnih prihoda. 

„U dosadašnjem postupku privatizacije izdavača nije se pojavio slučaj da kupac izdavača medija bude pravno lice koje se finansira iz javnih prihoda", navodi se u odgovoru.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi