Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radoica Milosavljević ne odustaje od kupovine RTV Trstenik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

02. 10. 2015.

Izvor: UNS

Radoica Milosavljević ne odustaje od kupovine RTV Trstenik

U Agenciji za privatizaciju otvorene su tri ponude za kupovinu RTV Trstenik, među kojima je i ponuda Radoice Milosavljevića. Radio Požegu je kupila Dragana Petrović iz Požege, dok je privatizacija Radio Petrovca iz Petrovca na Mlavi bila neuspešna.

 

Za RTV Trstenik će se ponovo nadmetati Radoica Milosavljević, konzorcijum zaposlenih i grupe građana na čelu sa zaposlenim Aleksandrom Đalićem, dok je treći konkurent je privrednik iz Trstenika.

Početna cena ove radio-televizije iznosi 21.741,71 evra, odnosno 75 odsto procenjene vrednosti kapitala.

Podsećamo, konzorcijum fizičkih lica čiji je ovlašćeni predstavnik bio Vladimir Stevanović je 6. avgusta na Javnom nadmetanju za Radio televiziju Trstenik  izlicitirao najvišu cenu od 177.000 evra koja je bila šestostruko veća od početne, a 12. avgusta je odustao od ponude.

Drugi krug privatizacije za Radio Petrovac koji posluje u okviru Javnog radio-difuznog i TV preduzeća „Petrovac na Mlavi“ je proglašen neuspešnim jer se nije javio nijedan zainteresovani kupac čak ni po ceni od 1.700 evra.

Radio Požega je danas dobio novog (uslovnog) vlasnika - Draganu Petrović iz Požege koja je supruga direktora tog radija Saše Petrovića. Ona je bila jedini zainteresovani kupac sa ponuđenom cenom od 7.102,00 evra.

Rok za privatizaciju medija je 31. oktobar.

Nove vlasnike je do sada dobilo 26 od 50 medija za koje je Agencija za privatizaciju raspisala Javne pozive.

Kapital medija koji do kraja oktobra ne bude privatizovan, pripašće zaposlenima bez naknade ili će ti mediji biti ugašeni.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi