Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio Bačka opet bez kupca, privatizacija RTV Šabac i Radio Požege odložena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

01. 10. 2015.

Izvor: UNS

Radio Bačka opet bez kupca, privatizacija RTV Šabac i Radio Požege odložena

U drugom krugu privatizacije za Radio Bačku iz Bača nije stigla nijedna ponuda, dok RTV Šabac i Radio Požega imaju po jednog zainteresovanog kupca sa nepotpunom dokumentacijom, pa im je Agencija dala rok od nekoliko dana za dopunu.

 

Radio Bačka iz Bača ni po početnoj ceni od 6.631 evra nije dobila novog vlasnika i, ukoliko ne bude organizovan treći krug privatizacije, kapital ovog medija će biti prenet zaposlenima bez naknade.

„Imamo devetoro zaposlenih i svi su se prijavili za otpremninu, a još uvek ne znamo da li neko od bivših i sadašnjih zaposlenih ima pravo na besplatne akcije jer smo čekali da vidimo hoće li biti zainteresovanih za kupovinu našeg medija u drugom krugu“, rekao je za UNS direktor „Radio Bačka“ iz Bača Milenko Vranešević.

RTV Šabac je posle Dnevnika AD iz Novog Sada najskuplji medij u drugom krugu privatizacije sa početnom cenom od 446.001, 82 evra.

Radio Požega će takođe sačekati nekoliko dana na novog vlasnika dok potencijalni kupac ne dopuni svoju dokumentaciju. Kako UNS nezvanično saznaje, kao jedini ponuđač sa cenom od oko 7.000 evra za ovaj radio javila se Dragana Petrović, supruga aktuelnog direktora Saše Petrovića. UNS je pokušao da stupi u kontakt sa Sašom Petrovićem kako bi nam potvrdio ili demantovao ovu informaciju, ali nam nije odgovarao na pozive.

Podsećamo, rok za privatizaciju medija je 31. oktobar.

Nove vlasnike je do sada dobilo 25 od 50 medija za koje je Agencija za privatizaciju raspisala Javne pozive.

Kapital medija koji do tada ne budu privatizovani, pripašće zaposlenima bez naknade ili će biti ugašeni.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi