Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Odložena privatizacija Niške televizije i Radio Valjeva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

28. 09. 2015.

Izvor: UNS

Odložena privatizacija Niške televizije i Radio Valjeva

U Agenciji za privatizaciju danas su održana javna nadmetanja za Nišku televiziju i Radio Valjevo, a zbog dopune dokumentacije, kupovina ovih medija se odlaže za nekoliko dana.

Kako UNS saznaje, za Nišku televiziju su zaiteresovana dva kupca: konzorcijum Slađane Ostojić (zamenila je Dragana Miloševića koji se pojavio u prvom krugu) i „Narodnih novina“, kao i preduzetnik Aleksandar Živadinović.

Početna cena Niške televizije iznosi 51% procenjene vrednosti kapitala, odnosno 38.267,34 evra.

Na Niškoj televiziji je od 80 zaposlenih ostalo da radi samo šestoro koji realizuju 30% dosadašnjeg programa.

Za kupovinu Radio Valjeva su na današnjem javnom nadmetanju bile dve ponude, od kojih je jedna Radoice Milosavljevića. Milosavljeviću bi, ukoliko postane vlasnik Radio Valjeva, ovo bio deveti kupljeni medij.

Radio Valjevo ima 11 zaposlenih, od kojih se četvoro prijavilo za otpremnine koje Ministarstvo rada još nije odobrilo.

Početna cena ovog medija je 1.113 evra, odnosno 33% procenjene vrednosti kapitala tog radija u vlasništvu Grada Valjeva.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

29.09.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 08:22

Gradska bruka

Grad Niš, tačnije njegovi čelnici, pustili su niz mutnu vodu privatizacije Nišku televiziju NTV čiji su bili osnivači i za koju su u vreme izbora listom govorili da je potrebna građanima Niša kao regionalni javni servis.Prethodno, lako su dozvolili da se ugasi Radio Niš, jedna od najstarijih radion stanica u Srbiji.Niš i po stanju privrede i svemu drugom postaje jedno veliko "Niš-ta" i pitanje je još samo ko će zadnji da ugasi svetlo.Inače, o gradu i njegovim interesima ćute i niški poslanici u parlamentu bojeći se da se ne zamere svojim glavešinama u stranačkim vrhovima, a i nije im loše uz poslaničku platu, što se vidi i po džipovima koje voze i imovini kojom raspolažu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi