Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Neizvesna sudbina Ivanjičkog radija, Radio Sečnju verovatna likvidacija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

24. 09. 2015.

Izvor: UNS

Neizvesna sudbina Ivanjičkog radija, Radio Sečnju verovatna likvidacija

Na današnjem otvaranju ponuda u Agenciji za privatizaciju, u drugom krugu za Ivanjički radio stigla je samo jedna ponuda koja je uslovno prihvaćena jer je dokumentacija ponuđača nepotpuna, dok za Radio Sečanj nije stigla nijedna ponuda.

 

„U radiju radi nas troje s obzirom na to da je petoro radnika uzelo otpremnine. U utorak, 29. septembra će biti održana nova sednica u Agenciji i ukoliko jedini ponuđač dopuni svoju dokumentaciju, biće proglašen novim vlasnikom. Za sada vam mogu reći samo da je potencijalni kupac iz Ivanjice“, rekla je za UNS direktorka Ivanjičkog radija Jelena Savić.

Početna cena "Ivanjičkog radija" je 14.359 evra, što je 70% procenjene vrednosti ovog medija.

Radio Sečanj je i u drugom krugu privatizacije ostao bez kupca, a opština Sečanj će najverovatnije ostati bez jedinog medija jer mu, po svemu sudeći, sledi likvidacija.

„U našem radiju ima devet zaposlenih i niko nije uzeo otpremnine, a nažalost, niko ni od sadašnjih ni bivših radnika nema pravo na besplatne akcije, tako da je naša sudbina u rukama opštine- ili će nam biti promenjena delatnost ili ćemo biti likvidirani. Uradili smo sve što je tražila Agencija za privatizaciju, nemamo dugova, ali uprkos svemu tome, zainteresovanih za kupovinu našeg medija nije bilo“, izjavio je za UNS direktor Radio Sečnja Bratislav Šulović.

Početna cena Radio Sečnja je bila 4.929 evra, što je 33% procenjene vrednosti kapitala tog lokalnog medija.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi