Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Kopernikus kupio JIP „Novi put“ iz Jagodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

23. 09. 2015.

Izvor: UNS

Kopernikus kupio JIP „Novi put“ iz Jagodine

Na otvaranju ponuda održanom danas u Agenciji za privatizaciju „Kopernikus Cable Network" je kao jedini ponuđač postao vlasnik još tri medija koji su u vlasništvu JIP "Novi put": nedeljnika "Novi put", Radio Jagodine i Televizije Jagodina. Početna cena u drugom krugu privatizacije bila je 46.256 evra, a kupljen je za samo četiri evra više.

Na pitanje UNS-a da li je zadovoljan sa novim vlasnikom, direktor JIP „Novi put“ Ljubiša Vujić odgovorio je da se protivi privatizaciji medija i nezadovoljan je kako se ona odvija jer smatra da će unazaditi srpsko novinarstvo.

“Kopernikus Cable Network" je u prvom krugu privatizacije kupio dva medija – Radio Rašku i Radio Šid koji je najskuplje prodat medij u dosadašnjoj privatizaciji, sa izlicitiranom cenom od 531.000 evra.

Inače, ovaj kablovski provajder je posle Radoice Milosavljevića za sada kupac najvećeg broja medija.

Nedeljnik "Novi put" ove godine obeležava sedmu deceniju postojanja, Radio-Jagodina je osnovana 1962. godine sa regionalnom frekvencijom, a Televizija Jagodina postoji od 2000. godine.

Podsećamo, u JIP "Novi put" od 72 samo jedan zaposleni nije uzeo otpremninu, a od novog vlasnika zavisi da li će ih ponovo angažovati.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi