Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radovan Kovač novi vlasnik Informativno propagandnog centra Kula
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

01. 09. 2015.

Izvor: UNS

Radovan Kovač novi vlasnik Informativno propagandnog centra Kula

Informativno propagandni centar Kula prodat je jedinom učesniku u javnom nadmetanju Radovanu Kovaču iz Kule za 3.500 evra, što je za 226 evra više od početne cene, saopštila je Agencija za privatizaciju.

U ovoj medijskoj kući trenutno ima petoro zaposlenih od kojih je jedan u julu podneo zahtev za otpremninu, a dvoje je uzelo u avgustu.

„Prošli smo već jednu privatizaciju 2007. godine, ali je Agencija za privatizaciju raskinula zbog milionskih dugovanja tadašnjeg vlasnika. Od 2010. godine nas sedmoro zaposlenih smo radili za minimalne zarade i uz pomoć lokalne samouprave uspeli da vratimo 90% dugova. Imamo novine koje izlaze jednom mesečno i radio sa dvadesetčetvoročasovnim programom. Svakodnevno emitujemo program na srpskom, mađarskom i rusinskom, jednom nedeljno na ukrajinskom i jednom mesečno na nemačkom jeziku. Ne poznajemo novog vlasnika niti nas je kontaktirao pre ili posle kupovine, a da smo znali da će cena po kojoj je kupljen naš medij biti toliko mala, ogranizovali bismo se mi zaposleni kao konzorcijum i otkupili svoje preduzeće. Čuli smo da je bilo više zainteresovanih iz Sombora za kupovinu, ali su odustali pre javnog nadmetanja. Stvorili smo dobre uslove za rad, vratili dugove, a na novom vlasniku je da formira redakciju, odluči da li će zadržati stare i zaposliti nove mlade ljude“, rekla je za UNS direktorka Informativno propagandnog centra Kula Milanka Popović.

Agencija će sa proglašenim kupcem zaključiti Ugovor o prodaji kapitala ove medijske kuće nakon dobijanja pozitivnih mišljenja Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medija o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora.

Podsećamo da je Agencija do sada raspisala 50 Javnih poziva za prodaju medija, od kojih je 22 uslovno prodato, dok 27 ide u drugi krug privatizacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi